Menu

dynamische, drukke en gezellige nieuwjaarsreceptie

Er waren naar schatting 90 nieuwjaars-gasten, groot en klein.
Verschillende malen vroeg Marjo Kroese, voorzitter van het bestuur van de Gwl-koepelvereniging, de aandacht: zoals voor de hapjes van Samensterk Vrouwen van West . Daar werd inmiddels al met veel bewondering over gesproken, ‘ja deze, zijn vegetarisch, die daar met vlees, en vis’, ‘zooo lekker’.
Aandacht werd ook gevraagd voor de bekendmaking van de winnaar van de GWL-troffee 2020:

Josje Groen! Josje Groen is een steun en toeverlaat voor veel mensen op het terrein, een vrouw die in alle bescheidenheid heel veel doet. Ze was o.a mede-initiatiefnemer van de opvang van de statushouders in 2018, maar is ook actief voor groenprojecten, klussen-dagen en allerlei andere Gwl-projecten.
Ze zal zelf niet op de voorgrond treden, maar nu krijgt zij de schijnwerpers, een toespraak, de trofee en applaus!

De ondertekening van het contract tussen het Gwl-terrein en Vattenvall (voorheen Nuon), werd ook een aandacht-moment:
Na jarenlange besprekingen (en met veel dank aan Diego Pos en Hans Bax van het GWL-terrein) is er nu publiek en ter plaatse, getekend voor het herstel van milieu-vriendelijke opwekking voor de warmte in de woningen. Naar verwachting wordt de wijk in het najaar aangesloten op de restwarmte van Westpoort Warmte, een joint venture van Vattenfall en de gemeente Amsterdam die restwarmte van het Westelijk havengebied gebruikt voor de verwarming van de woningen. Hoe het ook al weer zat? In een eerdere nieuwsbrief is hier uitgebreid over geschreven.

Een verrassing was ook het optreden van het Gwl-gelegenheidskoor, olv Liselotte Westerterp.
Zowel toehoorders als koorleden zijn enthousiast. Inmiddels is het duidelijk dat Liselotte op zoek is naar een ruimte om met het koor door te gaan. Daar horen we graag meer van.

En de kinderen? Die blijken zich ook prima vermaakt te hebben!
Alle foto’s die Andreas Strubin deze middag gemaakt heeft (waarvoor weer veel dank!) kun je hier bekijken.

Publicatiedatum: 2 februari 2020

nieuw bestuurslid: Van Noor

Van Noor, is geboren en getogen in Singapore.
Van (spreek uit ‘Ven’) kwam als jong volwassene naar Europa en streek uiteindelijk, na in Engeland, Nederland en Duitsland gewoond te hebben, neer in Amsterdam.
Wonend in de Staatsliedenbuurt in een kleine slecht geïsoleerde, vochtige woning kwam ze in 1997 op het GWL-terrein terecht in blok 1.
Sinds een jaar is ze gepensioneerd en volgens eigen zeggen ‘heerlijk aan het genieten van de vrije tijd’. In 2019 is ze gepolst of ze toe wilde treden tot het Gwl-koepelbestuur, heeft ja gezegd en is tijdens de Algemene Leden Vergadering officieel en met volle instemming van de aanwezigen geïnstalleerd.

Meer lezen over Van en haar aandachtsgebieden in het bestuur, lees dan hier verder.

Publicatiedatum: 2 februari 2020

kapot geknald

In stad- en land hebben o.a. veel afvalbakken het moeten ontgelden tijdens de vuurwerkperiode. Op het Gwl-terrein moesten 3 kapot-geknalde afvalbakken en 1 binnenbak vervangen worden. Hassan heeft snel melding gedaan en de gemeente heeft snel gerepareerd en vervangen.

 

Publicatiedatum: 2 februari 2020

gwl-spoorzoeken

Ook de krijt-strepen op de straat-stenen en rond putten zien verschijnen?
En wat is ‘t?
Navraag door onze buurtbeheerder Hassan leverde wat informatie op:
de afdeling bestrating van de gemeente heeft onverwacht een start gemaakt met voorbereidend werk voor herstel van de bestrating van ons terrein. Ergens volgende week wordt een begin gemaakt met het herstel van de aangemerkte delen.

Publicatiedatum: 2 februari 2020

op de Waterpoortweg…

aanleg nieuwe steunkabels voor gevelbegroeiing (blauwe regen)

Publicatiedatum: 2 februari 2020

swingen in de waterwijk

Kom lekker swingen op oude soul, reggae en andere dansmuziek uit de sixties & seventies

Zondag 16 februari van 16 – 19 uur
Waterspiegelplein 58 – Blok 5
Entree gratis

Publicatiedatum: 2 februari 2020

Happy 2020! met gwl-nieuwjaarsborrel

Vandaag zondag 5 januari vindt de nieuwjaarsreceptie van de GWL koepelvereniging weer plaats.
Je bent van harte welkom van 14.30 – 17.00 uur in café-restaurant Amsterdam (in de hoek achterin).
Er zijn drankjes, heerlijke hapjes en natuurlijk de altijd weer verrassende uitreiking van de GWL troffee!
Er zijn speciale 2020-GWL-kleurplaten voor de kinderen èn we hebben nog een primeur; een kort muzikaal intermezzo van eigen terrein!
Iedereen is van harte uitgenodigd.

Publicatiedatum: 4 januari 2020

aanschaf AED*: hoe ver zijn we?

43 huishoudens hebben al een financiële bijdrage geleverd voor de aanschaf van een AED. In totaal is er tot nu toe € 480,= binnengekomen.

Dat is een mooi begin, maar daarmee zijn we er nog niet:
De AED van onze keuze is City AED en die kost rond de € 4.000,= voor een periode van vijf jaar.

Dat klinkt als heel veel geld, wat krijgen we ervoor?
City AED zorgt voor plaatsing, onderhoud, verzekering en nazorg én voor revisie na elke inzet van de AED.
De organisatie neemt het risico van vandalisme en diefstal op zich en ondersteunt deelnemers bij het hartveilig maken van hun buurt.
Daarmee nemen ze de deelnemers dus veel ‘gedoe’ uit handen.
Met een AED op een centraal punt in de wijk zorgen we dat er altijd een AED beschikbaar is en we bij hartfalen snel kunnen handelen.
Daarmee vergroten we de overlevingskans bij hartfalen.

Draag dus bij aan de aanschaf en zorg samen met ons dat de AED er komt!
U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL 46 INGB 000 807 1629 t.n.v. de Koepelvereniging, onder vermelding van ‘AED’.

Liever contant? Tijdens de nieuwjaarsborrel (zondag 5 januari vanaf 14.30 uur in Café Amsterdam) kunt u ook uw bijdrage contant in de AED-collectebus deponeren.

*AED: Automatische Externe Defribillator

Publicatiedatum: 4 januari 2020

met hart en ziel de kerstdagen in

En weer op kerstavond komen er van alle kanten buurtbewoners naar Blok 5. Mensen lopen er naar binnen voor de traditionele Kerstsamenzang (Kerstzang & sax). Ik deel de liedteksten uit.  Iedereen heeft er zin in. Dat straalt er vanaf.

En weer klinkt iets na vijven het saxofoon-kwartet. Wat is er niet mooier om zo in de kerstsfeer te raken. Het kwartet ‘Mag ik van jou…’ wisselt samenzang en instrumentaal af. En zo wordt er weer met hart en ziel geluisterd en gezongen. “Komt allen tezamen” , Jingle Bells en de rest, u kunt ze wel, weerklinken op onze, oh zo mooi versierde, galerij. En meegezongen wordt er! Het is fris, maar beneden wacht de Glühwein.  In onze groepsruimte, die dan ook “Het Ruim” heet is alles in ruime mate aanwezig: warme Chocola en Glühwein, zoet- en zoutigheden. Iedereen wordt warm verwelkomd en na een gezellig samenzijn gaat iedereen weer de frisse kerstnacht in. Naar huis.

Zo, nu is de Kerst begonnen.
Met vriendelijke groet, Mega van Rooijen , blok 5 bewoner

Publicatiedatum: 4 januari 2020