inloopcafé Buurthuisje

benedenruimte met keuken

Het buurthuisje ontwikkelt zich tot dé ontmoetingsplek van GWL-bewoners. Individuele bewoners en bewonersgroepen vinden meer en meer hun weg naar ons monumentale paleisje. Om er verjaardagen te vieren, een workshop te organiseren of voor een bewonersvergadering.

Maar er mist nog iets. Hoe leuk zou het zijn als je af en toe zonder een geplande afspraak het huisje in kan voor een kop koffie, een praatje en nieuwe mensen kan ontmoeten? Een vast inloopmoment in de week waarbij je ontvangen wordt door iemand die hier in de buurt woont.

Een clubje van vijf buurtbewoners wil dit idee verder uitwerken en zoekt nog minimaal drie andere bewoners die mee willen doen. We denken in eerste instantie aan de woensdagochtend als wekelijkse inloopochtend en aan een vaste club van acht buurtbewoners die gastheer of gastvrouw wil zijn. Je staat dan één dagdeel per maand en je doet dat samen met een andere GWL-bewoner.

Qua doelgroep, activiteiten en inrichting staat veel nog open. Richten we ons in eerste instantie vooral op GWL-bewoners of trekken we het direct al breder? Voldoet de huidige inrichting of mag het nog wel iets huiselijker? Wat te denken van een goede koffiemachine en veel meer soorten thee op de plank? Andere ideeën zijn wekelijks een ontbijt of lunch verzorgen en regelmatig een persoonlijk onderwerp bespreken dat veel mensen bezighoudt. We kunnen nog alle kanten op.

Spreekt het idee je aan en wil je meehelpen het inloopcafé van de grond te krijgen, kom dan op woensdagavond 10 juli om 19.30 uur naar het buurthuisje. Als we genoeg mensen hebben, beginnen we van de zomer met een fietstour langs  andere huiskamers en inloopcafés in de stad om inspiratie op te doen. Goed jatten is ook een kunst.

Tot woensdagavond 10 juli 19.30 uur. En ja, we zijn voor het voetballen klaar. Als je niet kunt maar wel mee wil doen of vragen hebt, stuur dan een berichtje naar info@gwl-terrein.nl

Carla, Marijke, Jan-Willem, Jacqueline en Maddy

overzicht
volgend artikel