a4dw 2024 geslaagd

Het vierdaagse wandelfestijn in Amsterdam West was ook dit jaar weer één groot feest. Maar liefst 3800 deelnemers trokken begin juni door Westerpark en omgeving. Met dit jaar dagelijks bij de finish ‘hakken-billen’ op Europapa.

Voor het organisatiecomité van de Avond4daagse Westerpark is het ieder jaar even schrikken als vlak voor het evenement het aantal deelnemers duidelijk wordt. In 2024 werd opnieuw het record van voorgaande jaren overtroffen. Omdat zich op het laatste moment nog enkele scholen meldden kwam het deelnemersaantal voor het eerst boven de 3800. Gelukkig had de organisatie haar zaakjes goed op orde. Bijna honderd vrijwilligers zorgden voor vier vlekkeloze wandelavonden en de weergoden werkten ook mee. De parkoersen waren zo gekozen dat er geen grote hindernissen waren. Dat moet ook wel, want inclusief begeleiders zijn er meer dan zesduizend wandelaars op pad. Uiteraard zijn er dan wat opstoppingen onderweg, bijvoorbeeld als drukke kruispunten moeten worden overgestoken.

Op de dinsdagavond liepen zowel de 5 als de 10 km lopers over het GWL-terrein richting Bos en Lommer. Bijzonder aan deze avond was de augurkenactie van het Amsterdamse familiebedrijf Kesbeke. Alle wandelaars werden getrakteerd op een zure bom. Emmers vol gingen erdoorheen, hoogstpersoonlijk geserveerd door de Kesbekes, die zo’n beetje BN’ers zijn dankzij de realityserie rond hun bedrijf. Bij de finish wist DJ Ludo Benninger de jeugd iedere avond te prikkelen. Vooral het hakken-billen lied Europapa van songfestivaldeelnemer Joost Klein sloeg in als een bom.

Foto’s: Richard Weewer

overzicht