het feuilleton autovrij GWL

Het succesvolle feuilleton ‘autovrij gwl’ wordt verlengd. Het stadsdeel werkt aan een voorstel dat in juni eerst besproken zal worden met het koepelbestuur voordat het voorgelegd wordt aan portefeuillehouder verkeer Esther Fabriek.

De opzet is om Melanie van der Horst, wethouder verkeer van de centrale stad mee te krijgen in een proef met slagboomtoegang, kentekenherkenning en directe betaling bij toegang tot de buurt. We gaan het zien.

Ondertussen blijven vrachtwagens en auto’s de niet functionerende verkeerspaaltjes omzeilen. Een topper afgelopen maand was de immense vrachtwagen van een rioolontstoppingsbedrijf dat in opdracht van de gemeente de putten in de buurt kwam schoonzuigen. Niet gehinderd door enige instructie of kennis waar je wel en niet kunt rijden met een zware vrachtwagen, zakte het gele monster op 17 mei spontaan door de houten brug achter het sportveldje. Er moest een takelwagen aan te passen komen om het monster uit zijn lijden te verlossen. De plek is tijdelijk met hekken afgezet om verdere ongelukken te voorkomen. Verzekering dekt de schade, maar je vraagt toch af hoe wordt zo’n chauffeur geïnformeerd? Of hoeft dat niet meer als je een stads brede ontheffing hebt? Moeilijk! Het gat in de brug was voor een bezitter van een blauwe personenauto een paar dagen later geen enkel bezwaar om zijn auto pontificaal op de brug te parkeren. Gratizzz! Het feuilleton wordt verlengd.

overzicht
volgend artikel