nieuwsbrief

februari 2024

bekijk in je browser
gezellige en drukke nieuwjaarsreceptie

gezellige en drukke nieuwjaarsreceptie

Als rond 16.00 uur de eerste bezoekers binnendruppelen in het schone en opgeruimde Buurthuisje is er al veel werk verricht. Om 11.00 uur was de dweilploeg* bezig, er zijn boodschappen gedaan en in verschillende huishoudens zijn hapjes gemaakt. Een gelukkig 2024 gewenst! Wat kan ik voor je inschenken?

lees meer

prik je mee?

Als ik om 10 uur bij de onderdoorgang Waterpoortweg op zoek ga naar de ‘prikkers’, tref ik niemand… Tja, het is ook wel koud en her en der glad… Heb ik de tijd wel goed onthouden? Ik raadpleeg de app en zie dat ik me heb vergist.

lees meer

feestelijke aanplant knotwilgen

Al enige tijd geleden hebben enkele bewoners het plan opgevat om de groene berm langs de Waterleliegracht van bomen te voorzien. Dit plan is ingediend als initiatief in Westbegroot 2022 en met ruime stemmen gehonoreerd.

lees meer

bijeenkomst Westergas bv met bewoners

11 december was er een informatie- en participatiebijeenkomst met bewoners over de toekomst van de Gashouder, zoals de bouwaanvraag en bouwplannen voor uitbreiding van ruimte dmv onderkeldering.

lees meer

BuurBer dwalend over het GWL-terrein

Uitbundig zwaaiend staat Maryan op haar balkon:”jaaa, ik zie je, hier moet je zijn”. Eenmaal binnen, in haar riante keuken, gaat het gesprek onder het genot van een kopje thee direct over de vaak ingewikkelde indeling van de straten en huisnummers op het GWL terrein.

lees meer

'groene vingers' vergroenen door

De Gezonde Stad peilt bij Amsterdammers wat ze belangrijk vinden. Uit peilingen van het afgelopen jaar blijkt dat 63% meer bomen wil in de buurt. 33% wil zelf graag groen onderhouden en nog eens 39% is daar mogelijk ook in geïnteresseerd. 71% wil graag lokaal voedsel kopen en 51% maakt zich zorgen over de stand van insecten.

lees meer

marktkwartier wordt vrij toegankelijk

De inloopbijeenkomst die Marktkwartier CV op 15 januari jl. samen met de gemeente organiseerde gaf een inkijkje in de plannen voor het terrein van Food Center Amsterdam. Het duurt nog even, maar een flink deel wordt een vrij toegankelijk, levendig stukje stad.

lees meer

nieuwe eigenaren Hotel de Windketel

Met ingang van 1 februari gaat de Windketel over in andere handen. De eigenaren kijken terug op 20 jaar Windketel.

lees meer

buurtbewoner Signe betrokken bij...

Signe Wildschut is gemiddeld drie keer per maand actief als vrijwilliger bij het Troostcafé in Amsterdam-Zuid. Deze heeft naast open inloop op de derde zaterdag van de maand van 11.00-13.00 uur een bijzondere programmering op de agenda staan.

lees meer

film met nagesprek in Buurthuisje

Buurtbewoner Marijke organiseert met Velt een middag met nagesprek over de filmdocumentaire Groenkijkers. Sanne Rovers brengt in deze film een visuele ode aan natuurbeschermers zoals haar vader, die elk op eigen wijze proberen hun stukje natuur te behouden en verbeteren.

lees meer

onze wijk blijft inspireren

Het kennis platform KAN, klimaat adaptief bouwen met de natuur, deelt een geschiedenis met het GWL-terrein. Tijdens het ontwikkelen van de wijk was Claudia Bouwens (lid van de kerngroep en stuurgroep KAN) vanaf januari 1994 als milieu-adviseur betrokken bij het duurzame ontwerp van de woonblokken en de buitenruimte van ons terrein.

lees meer

bewoners info

buurtbeheerder Hassan Ziani
aanwezigheid en bereikbaarheid

wijkagent Andras van Wijngaarden
voor aangifte of contact

meldingen volle prullenbakken / stuk straatmeubilair e.d.
MOR-melding of buitenbeter-app

laden en lossen verkeersontheffing voor zelf-verhuizingen e.d.

grofvuil buiten zetten: dinsdag vanaf 21.00 uur tot woensdag 07.30 uur
meer info over afval

 

agenda

jun
13

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Ruth en Marjo een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
aug
28

portret tekenen

Buurthuisje — 20.00 uur t/m 23.00 uur

Elke woensdagavond maken een aantal kunstenaars uit de buurt in 30 minuten portretten van buurtgenoten die graag even voor ze willen stilzitten met een drankje en een muziekje.

lees meer
jul
06

schoffelen met de buren

Buurthuisje — 09.00 uur t/m 14.00 uur

Van maart tot november wordt er iedere eerste zaterdag van de maand geschoffeld onder de deskundige begeleiding van hovenier Herman.

lees meer
sep
01

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

Iedere eerste zondag van de maand verschijnt de nieuwsbrief. deadline: donderdags voor het verschijnen van de nieuwsbrief

lees meer
jun
13

buurttafel

Buurthuisje — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Ruth en Marjo een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl