nieuwsbrief

juli 2024

bekijk in je browser
nieuwe buurtbeheerder

nieuwe buurtbeheerder

Mozes Wolff is per 1 juli de nieuwe buurtbeheerder van het GWL-terrein. Hij volgt Hassan Ziani op met wie in de vorige nieuwsbrief een afscheidsinterview stond.

lees meer

de zwerm die niet gevangen wilde worden

Wat hangt daar in de boom? Buurvrouw met hond maakt praatje met buurvrouw op 2 hoog die vanuit haar balkon hoog in de boom een bijenzwerm ziet hangen. Wat te doen? GWL-bewoner Peter, is imker en wordt geraadpleegd.

lees meer

inloopcafé Buurthuisje

Het buurthuisje ontwikkelt zich tot dé ontmoetingsplek van GWL-bewoners. Individuele bewoners en bewonersgroepen vinden meer en meer hun weg naar ons monumentale paleisje. Om er verjaardagen te vieren, een workshop te organiseren of voor een bewonersvergadering.

lees meer

lebo: snoeien van heggen en hagen

Dinsdagavond 16 juli wordt er een LEBO-bijeenkomst georganiseerd over het snoeien van heggen en hagen. Het doel van dit overleg is om opnieuw per plek te inventariseren wat in het verleden over het onderhoud en de hoogte van heggen en hagen is afgesproken dan wel in de loop der tijd veranderd is, of stilzwijgend of grommend gedoogd werd.

lees meer

afscheid van Hassan

In de maand juni werkte het koepelbestuur en Hassan aan de afronding van de werkzaamheden van buurtbeheerder Hassan. Ook kwamen veel buurtbewoners nog langs om persoonlijk afscheid te nemen, en werd er bijvoorbeeld ook een boek met kaarten en teksten van bewoners langs gebracht. 

lees meer

nieuws van de Groene Vingers

In dit bericht verschillende onderwerpen van de Groene Vingers. Over het natte maar groeizame weer en de slakken, over de schoonheid op het terrein, een plan om de boomspiegels te gaan vergroenen en over de nieuwe tijden van het zaterdagse schoffelen.

lees meer

zaterdag 7 september BUURTFEEST

Op zaterdag 7 september is weer ons jaarlijkse buurtfeest. Zoals altijd staat het wijkdiner centraal. Daarnaast een programma vol muziek en activiteiten. De gelegenheid om elkaar te ontmoeten en verder te leren kennen!

lees meer

buurtbewoner Ida Pols betrokken bij...

“Het hospice is van buiten niet herkenbaar, het ligt in een woonwijk aan een doodlopend straatje,“ Ida Pols schiet in de lach, “sorry, niet zo bedoeld.” Zij werkt twee dagdelen per week als vrijwilliger in het hospice, “het heeft mijn kijk op doodgaan veranderd.”

lees meer

visiedocument GWL-terrein

Op 1 juli j.l. had het bestuur van de Koepelvereniging een gesprek met portefeuillehouder Esther Fabriek van Stadsdeel West. Zij heeft de portefeuilles openbare ruimte, groen en verkeer. Directe aanleiding is het ontbreken van een gedeelde visie op de inrichting, beheer en onderhoud van de buurt en de uitwerking daarvan in het dagelijks onderhoud. 

lees meer

daklozen op het terrein, wat te doen

Op het terrein zijn er door de jaren heen altijd momenten met daklozen geweest. De ene periode wat meer dan de andere. Bij de pergola van het Reve plantsoen, is er sinds vorig jaar zomer een plek waar met een regelmaat daklozen verblijven. Wat te doen als het overlast gaat bezorgen.

lees meer

a4dw 2024 geslaagd

Het vierdaagse wandelfestijn in Amsterdam West was ook dit jaar weer één groot feest. Maar liefst 3800 deelnemers trokken begin juni door Westerpark en omgeving. Met dit jaar dagelijks bij de finish 'hakken-billen' op Europapa.

lees meer

bewoners info

buurtbeheerder Mozes Wolff
aanwezigheid en bereikbaarheid

wijkagent Andras van Wijngaarden
voor aangifte of contact

meldingen volle prullenbakken / stuk straatmeubilair e.d.
MOR-melding of buitenbeter-app

laden en lossen verkeersontheffing voor zelf-verhuizingen e.d.

grofvuil buiten zetten: dinsdag vanaf 21.00 uur tot woensdag 07.30 uur
meer info over afval

 

agenda

jul
10

bijeenkomst inloopcafé

Buurthuisje — 19.00 uur

Wil je meedoen met het ontwikkelen van wekelijks inloopcafé in het Buurthuisje en/of heb je belangstelling om in koppels van twee 1 x per maand het café te runnen, kom dan langs op de bijeenkomst op 10 juli 19.30 in het Buurthuisje.

lees meer
jul
14

rondleiding voor bewoners

start vanaf het Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 14.00 uur

Een leuk inkijkje in de wijk en de buurt, voor nieuwe (en oude) bewoners van ons terrein.

lees meer
jul
16

Lebo

Buurthuisje — 20.00 uur t/m 21.30 uur

Leefbaarheidsoverleg (Lebo) over het snoeien van heggen en hagen

lees meer
jul
19

vrijdag prikploeg

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 10.00 uur

Iedere 1ste dinsdag en de 3de vrijdag van de maand is er een prikploeg voor zwerfafval actief. Van 10.00 uur - 11.00 uur. Verzamelen prikploeg bij het Buurthuisje. De Koepelvereniging zorgt voor prikkers en vuilniszakken.

lees meer
aug
03

schoffelen met de buren

Buurthuisje 06.25 uur t/m 14.00 uur

Van maart tot november wordt er iedere eerste zaterdag van de maand geschoffeld onder de deskundige begeleiding van hovenier Herman.

lees meer
aug
06

dinsdag prikploeg

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 10.00 uur

Iedere 1ste dinsdag en de 3de vrijdag van de maand is er een prikploeg voor zwerfafval actief. Van 10.00 uur - 11.00 uur. Verzamelen prikploeg bij het Buurthuisje. De Koepelvereniging zorgt voor prikkers en vuilniszakken.

lees meer
aug
28

portret tekenen

Buurthuisje — 20.00 uur t/m 23.00 uur

Elke woensdagavond maken een aantal kunstenaars uit de buurt in 30 minuten portretten van buurtgenoten die graag even voor ze willen stilzitten met een drankje en een muziekje.

lees meer
sep
01

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

Iedere eerste zondag van de maand verschijnt de nieuwsbrief. deadline: donderdags voor het verschijnen van de nieuwsbrief

lees meer
sep
07

GWL-buurtfeest

bij het Buurthuisje — 13.00 uur t/m 23.00 uur

Jaarlijks hoogtepunt op ons terrein met buurtdiner, buurtfeest en allerlei activiteiten. Later meer info.

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl