nieuwsbrief

april 2023

bekijk in je browser
fruitbomen-snoeidag met feestelijke start

fruitbomen-snoeidag met feestelijke start

Het was zo'n zaterdagochtend dat je je het liefst nog een keer zou omdraaien in bed, maar toch waren tientallen bewoners op het terrein bezig met snoeien en ander lente-onderhoud. De snoei- en de schoffeldag vielen toevallig samen.

lees meer

contact met de nieuwe wijkagent

Na vertrek van Cees Venderbos bestond er even verwarring over de opvolging van de wijkagent, gelukkig werd toch snel duidelijk dat Andras van Wijngaarden hem zou opvolgen. Voor een kennismaking doe ik het verzoek voor een nieuwsbrief-interview. Andras reageert snel en komt graag langs.

lees meer

vervanging ondergrondse containers

Je kunt het moeilijk over het hoofd zien, de bouwhekken, het roodwit lint en de (tijdelijke) bovengrondse containers die om onze wijk verschijnen, want het is werk in uitvoering en het geeft wat overlast.

lees meer

een zondagmiddag met vve’s en bewonerscommissies

Op 12 maart j.l. organiseerde de Koepelvereniging voor het tweede jaar een informele bijeenkomst met de besturen van de vve’s en bewonerscommissies. Besluitvorming staat op deze bijeenkomst niet centraal, het gaat om de onderlinge kennisuitwisseling.

lees meer

verslag Lebo - nieuwe stijl

Voor 't eerst in het nieuwe buurthuisje en voor 't eerst ‘nieuwe stijl’, zoals in de vorige nieuwsbrief toegelicht: het is vanaf nu een puur bewoners-overleg.

lees meer

busjes, brommers en barrières (2)

De toename van aannemersbusjes en voortjakkerende brommers op het terrein is de afgelopen maand besproken in een bestuurlijk overleg met alle woonblokken (12 maart) en in het Leefbaarheidsoverleg van 14 maart.

lees meer

rondje op de website - oeps!

Onze oude website waar veel naar verwezen wordt op de nieuwe website is tijdelijk uit de lucht, heeft een schoonmaakbeurt nodig, dus je bent gewaarschuwd! Maar niet getreurd er staan ook al veel archiefstukken op de nieuwe site.

lees meer

informatie over het grijswater systeem

Tijdens de bijeenkomst van VVE’s en bewonerscommissies heeft Michel Floris de gelegenheid gekregen om te vertellen over het grijswater systeem dat in de meeste lage nieuwbouw-blokken op het GWL-terrein aanwezig is voor het duurzaam doorspoelen van de toiletten.

lees meer

eet je mee met de GWL-buurttafel?

De tweede buurttafel in het Buurthuisje zal plaats vinden op donderdag 6 april. Marjo en Margreet, koken dit keer een 3 gangen vegetarisch diner (in overleg ook veganistisch mogelijk).

lees meer

ons theater podium in de buurt

Op het Watertorenplein staat het originele Magazijn (de voormalige opslag voor het Waterleidingbedrijf). Met de ontwikkeling van het terrein tot onze huidige woonbuurt, is Het Magazijn verbouwd tot woonappartementen met in de centrale gang, een podium voor kleinschalige optredens.

lees meer

een grote fruitopbrengst is niet het belangrijkste...

...als we er maar taarten van kunnen bakken”, Michel Floris organiseerde de afgelopen vijftien jaar het snoeien van de fruitbomen in april en de pluk- en bakdag in september. Hij draagt het regelwerk nu over en gaat zich meer op zijn andere vrijwilligerswerk richten: vogels tellen.

lees meer

we gaan weer dansen

Zondag 23 april is het weer zo ver! Het begint inmiddels al een traditie te worden. Kom lekker swingen op oude soul, reggae en andere dansmuziek uit de sixties & seventies.

lees meer

gashouder wordt concertzaal

Hoewel de burgemeester al in 2020 haar enthousiasme uitsprak voor een nieuwe concertzaal in de gashouder is het tot op heden onduidelijk wat de plannen zijn. In mei organiseert de WestergasfabriekBV een bewonersbijeenkomst om de plannen uit de doeken te doen. Het gaat concreet worden.

lees meer

wip de tegels er uit!

Amsterdam wil de stad groener maken door inwoners te stimuleren tegels in de tuin te vervangen door iets groens. Daarom organiseert de gemeente de ‘Tegelservice’: meld je aan en de overtollige tegels worden op dinsdag 11 april door het Stadsdeel bij je opgehaald.

lees meer

heb je altijd al willen schrijven?

Komt het er niet van? Ontdek het plezier van samen schrijven bij een schrijfontmoeting op het GWL-terrein.

lees meer

bescherm onze boom!

De monumentale iep die midden in de GWL wijk staat heeft te lijden van busjes die zich erlangs proberen te wurmen. De boom is hierdoor al twee maal ernstig beschadigd aan de stam. Een aantal buurtbewoners is daarom in actie gekomen.
Tot twee keer toe hebben zij grote stenen om de boom gelegd ter bescherming maar door onbekenden zijn deze ook weer weggehaald.
Wat zou voor onze buurtgenoten een goede manier zijn om de boom te beschermen? Graag horen we via onderstaande korte enquête uw mening en misschien hebt u een (andere) concrete oplossing.

enquête bescherm onze boom!

agenda

jun
13

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Ruth en Marjo een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
apr
09

ALV-koepel

Blok 5 Waterspiegelplein 58 — 20.00 uur

Algemene LedenVergadering van de GWL koepelvereniging

lees meer
mei
26

voetjes van de vloer

Blok 5 Waterspiegelplein 58 — 16.00 uur

We gaan weer dansen! Lekker swingen op dansmuziek uit de jaren ’50, ’60, ’70, ’80, ’90... Kom je ook?

lees meer
jun
02

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

Iedere eerste zondag van de maand verschijnt de nieuwsbrief. deadline: donderdags voor het verschijnen van de nieuwsbrief

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl