gashouder wordt concertzaal

Hoewel de burgemeester al in 2020 haar enthousiasme uitsprak voor een nieuwe concertzaal in de gashouder is het tot op heden onduidelijk wat de plannen zijn. In mei organiseert de WestergasfabriekBV een bewonersbijeenkomst om de plannen uit de doeken te doen. Het gaat concreet worden.

In de plannen zijn er twee belangrijke zaken: wat wordt precies de aanbouw die men wil gaan maken? en hoeveel overlast gaan die 3.500 bezoekers per avond opleveren?
Voor GWL-bewoners is dat laatste een belangrijk punt, in de loop der jaren is er veel overlast geweest vanuit het park.
Voor gesprekken met de WestergasfabriekBV en de gemeente is het belangrijk om weer eens in kaart te brengen wat de bezoekersstromen betekenen voor het GWL.
In het paasweekend is het druk in de gashouder en de Westerunie. Met name op vrijdag 7 april, dan is er iets in beide gebouwen en moeten er 6.000 bezoekers in de nacht het park uit. Dus bij dezen de oproep om je ervaringen in dat weekend te melden. Dat kan van alles zijn, van geparkeerde fietsen, lawaai, rotzooi, parkeerproblemen, toeterende taxi’s. Ook berichten over dingen die wel goed gaan zijn welkom. Het doel is om beslagen het gesprek over de randvoorwaarden rond die concertzaal aan te gaan.
Stuur je bevindingen naar De Vrienden van het Westerpark

overzicht
volgend artikel