busjes, brommers en barrières (2)

De toename van aannemersbusjes en voortjakkerende brommers op het terrein is de afgelopen maand besproken in een bestuurlijk overleg met alle woonblokken (12 maart) en in het Leefbaarheidsoverleg van 14 maart.

De grootste ergernis onder bewoners blijkt daarbij het doorgaande snelverkeer van brommers, elektrische fietsen, fatbikes en bakfietsen te zijn. Met als goede tweede de aannemersbusjes die de hele dag voor woonblokken geparkeerd staan. Dit wees een eerste – niet representatieve – peiling onder de aanwezige bewoners uit. Een opvallend groot deel van de aanwezige bewoners kan ermee leven dat aannemersbusjes spullen moeten lossen maar bewoners hebben geen begrip voor aannemers die hun busje daarna op het terrein laten staan. Over verhuisbusjes op het terrein zijn bewoners minder uitgesproken. Weinig rekkelijken en preciezen, vooral veel onbestemd gekrab van de eigen bol. Tsja wat vind ik daarvan? Een heel klein deel van de bewoners – allemaal bewoners die aan de rand van het terrein wonen – herkent zich helemaal niet in de geschetste problematiek van busjes en brommers.
Ondertussen is er richting stadsdeel het volgende ondernomen.
Er zijn schriftelijke vragen gesteld aan de portefeuillehouder over de vestiging van flitsbezorger Flink op het bedrijventerrein. Het koepelbestuur wil absoluut voorkomen dat flitsbezorgers het GWL-terrein als kortste route naar de stad gaan nemen. Daarnaast gaat de gebiedsbeheerder van de gemeente zich inzetten dat de uitneembare rode verkeerspaaltjes op het terrein voorzien worden van sloten.
Autovrije wijken van de toekomst. Nico, Mary en Jan-Willem van de initiatiefgroep hebben een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger bezocht over autovrije wijken van de toekomst. Eén troostende gedachte: de logistiek van laden en lossen is overal de grote hersenkraker.

Onderstaande verslagen zijn ook elders in de nieuwsbrief bij de betreffende berichten te vinden, maar voor het overzicht hier ook beschikbaar:

concept verslag Lebo
bestuursoverleg met alle woonblokken
bekijk ook het artikel busjes, brommers en barrières (1)

overzicht
volgend artikel