ons theater podium in de buurt

Op het Watertorenplein staat het originele Magazijn (de voormalige opslag voor het Waterleidingbedrijf). Met de ontwikkeling van het terrein tot onze huidige woonbuurt, is Het Magazijn verbouwd tot woonappartementen met in de centrale gang, een podium voor kleinschalige optredens.

Woensdag was hier een optreden van het dubbelkwartet Times & Tides, gratis toegankelijk omdat ze hier al 10 jaar oefenen. Een mooie gelegenheid om te ervaren hoe ingenieus dit is gebouwd en hoe het werkt. Ingenieus is de podium-vloer die voor gelegenheden van de muur los gemaakt en via scharnierpunten en een katrol naar neer gelegd kan worden. De theatergordijnen voor de glazen hal-deuren worden dicht geschoven, de theaterlampen aan het plafond aangezet en de klapstoelen neergezet.
De halfopen keuken krijgt een baropstelling. Bij een groter publiek kan deze keuken ook totaal open gezet worden en kunnen er extra stoelen bijgezet tot een maximum 60 stuks.
Er is zeer genoten van het optreden en de nazit. Uit het Magazijn kwamen van twee kanten ook nog bewoners binnen, waarvan ook Philomeen die in pyjama en op pantoffels voor het slapen gaan nog iets moois en bijzonders meemaakte.

Heb je belangstelling om een keer op te treden in Het Magazijn of ken je iemand die dat zou willen, stuur dan een mail.

overzicht
volgend artikel