nieuwsbrief

mei 2024

bekijk in je browser
na vele jaren trouwe dienst

na vele jaren trouwe dienst

Hassan Ziani is onze zeer gewaardeerde buurtbeheerder. Hij werkt sinds 2010 op het GWL-terrein en is hier gedetacheerd via de welzijnsorganisatie Combiwel. Na vele jaren trouwe dienst gaat Hassan ons verlaten.

lees meer

fruitbomen snoeien in de lentezon

Op een zonnige zaterdagochtend trok de snoeiploeg naar het noorden van het terrein om de fruitbomen onder handen te nemen. Volgend jaar is het zuidelijke deel dan weer aan de beurt.

lees meer

buurtbewoner Marjo betrokken bij...

“En nu op je allermooist”, Zeffie buigt zich voorover en met haar tong tussen haar lippen schrijft ze een 'f'. Bewonderend zegt Marjo Kroese “Die is prachtig, veel mooier dan vorige keer.” Marjo helpt kinderen op een basisschool in Nieuw-West met taal en rekenen. Na het compliment kijkt Zeffie stralend op.

lees meer

buurBer smult van taart en verhalen

“Hmm, lekker”. Het verse eigen gebakken taartje waarmee Johan en Gerard mij ontvangen doet me watertanden én het smaakt heerlijk. De heren wonen in het seniorenblok, zijn respectievelijk 81 en 84 jaar, jong van hart en geest en inmiddels 60 jaar bij elkaar.

lees meer

rondjes met ut hondje... en meer

Carla Geldof was jarenlang lid van de redactie van deze nieuwsbrief. Als bewoner van het eerste uur wist ze veel en ze was o.a. de schrijver van twee rubrieken, die nog op de archief-website te vinden zijn. Als dank voor haar inzet en omdat ze zo leuk zijn, geven we een terugblik.

lees meer

snoeien van heggen

Het gemeentelijke snoeien van de heggen verliep dit jaar niet helemaal naar wens. Het gekozen moment was hoogst ongelukkig. Vogels waren al begonnen met het bouwen van nesten, en de afspraak is dat er dan niet gesnoeid wordt.

lees meer

voetjes van de vloer!

We gaan weer dansen! Lekker swingen op dansmuziek uit de jaren ’50, ’60, ’70, ’80, ’90... Kom je ook?

lees meer

onze diertjes op het GWL

Tijdens een wandelingetje op het GWL-terrein of zwerfvuil-prikkend kun je ze tegenkomen; bekende en onbekende dieren op het GWL, uit de wind en in het zonnetje. Of min of meer verstopt al of niet in schutkleur. 

lees meer

avond4daagse zoekt vrijwilligers

De Avond4daagse trekt begin juni weer door Amsterdam West en doet ook het GWL-terrein aan. De organisatie heeft nog dringend behoefte aan vrijwilligers: wie heeft zin om te komen helpen?

lees meer

bomenkap Haarlemmerweg

Eind dit jaar start de herinrichting van het kruispunt Haarlemmerweg – Van Hallstraat. Vooral voor fietsers moet de kruising veiliger worden. Om dit mogelijk te maken moet een tiental bomen worden gekapt. Vanuit het GWL-terrein wordt kritisch meegekeken.

lees meer

de knotwilgen opnieuw in de aandacht

Op zondag 21 april hebben een aantal leden van de groengroep i.s.m. blok 6 een bloemrijk grasmengsel langs de Waterleliegracht gezaaid. Gras, onkruid en hondenpoep verwijderd, de grond los geharkt, zaaimengsel gestrooid en deze de grond ingewerkt.

lees meer

bewoners info

buurtbeheerder Hassan Ziani
aanwezigheid en bereikbaarheid

wijkagent Andras van Wijngaarden
voor aangifte of contact

meldingen volle prullenbakken / stuk straatmeubilair e.d.
MOR-melding of buitenbeter-app

laden en lossen verkeersontheffing voor zelf-verhuizingen e.d.

grofvuil buiten zetten: dinsdag vanaf 21.00 uur tot woensdag 07.30 uur
meer info over afval

 

agenda

mei
07

dinsdag prikploeg

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 10.00 uur

iedere eerste dinsdag van de maand is er een prikploeg voor zwerfafval actief 10.00 uur - 11.00 uur. Verzamelen prikploeg bij het Buurthuisje De prikploeg prikt altijd op de 1ste dinsdag en de 3de vrijdag van de maand De Koepelvereniging zorgt voor prikkers, handschoenen en vuilniszakken.

lees meer
mei
17

vrijdag prikploeg

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 10.00 uur

iedere derde vrijdag van de maand is er een prikploeg voor zwerfafval actief 10.00 uur - 11.00 uur. Verzamelen prikploeg bij het Buurthuisje De prikploeg prikt altijd op de 1ste dinsdag en de 3de vrijdag van de maand De Koepelvereniging zorgt voor prikkers, handschoenen en vuilniszakken.

lees meer
mei
18

workshop

Blok 5 Waterspiegelplein 58 — 14.00 uur

Leef! met de dood. Een workshop voor stervelingen. Maximum aantal deelnemers: 25 Kosten: vrijwillige bijdrage 

lees meer
mei
26

voetjes van de vloer

Blok 5 Waterspiegelplein 58 — 16.00 uur

We gaan weer dansen! Lekker swingen op dansmuziek uit de jaren ’50, ’60, ’70, ’80, ’90... Kom je ook?

lees meer
mei
29

portret tekenen

Buurthuisje — 20.00 uur t/m 23.00 uur

Elke woensdagavond maken een aantal kunstenaars uit de buurt in 30 minuten portretten van buurtgenoten die graag even voor ze willen stilzitten met een drankje en een muziekje.

lees meer
jun
01

schoffelen met de buren

Buurthuisje — 09.30 uur t/m 14.00 uur

Van maart tot november wordt er iedere eerste zaterdag van de maand geschoffeld onder de deskundige begeleiding van hovenier Herman.

lees meer
jun
02

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

lees meer
jun
13

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Ruth en Marjo een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl