nieuwsbrief

juli 2023

bekijk in je browser
rondleiding nieuwe en oude bewoners

rondleiding nieuwe en oude bewoners

Op de heetste zondag van juni organiseerde het koepelbestuur een rondleiding over het terrein en een architectuurwandeling door de Staatsliedenbuurt. Zo'n dertig nieuwe én oude bewoners van het terrein kwamen erop af.

lees meer

actie in de Waterleliegracht #2

Een aantal bewoners uit blok 6 onderhoudt al jaren de Waterleliegracht i.s.m. Stadsdeel West. Sinds oktober 2022 doen ze dat volgens een ecologisch plan en met support van het Stadsdeel.

lees meer

de fontein is uit

Het waterstraaltje van de oude fontein bij het Buurthuisje is voortaan alleen nog op bijzondere dagen in bedrijf. Een kwestie van duurzaam waterbeheer.

lees meer

GWL nog steeds inspirerend

In het Buurthuisje was er 9 juni een bijeenkomst van kennisplatform KAN (klimaatadaptief bouwen mét de natuur). In de middag was er een rondleiding over het terrein van Diego Pos.

lees meer

feest in Westerpark voor de buurt

Zondag 11 juni was de eerste editie van de Dag van het Westerpark! Een gezellig feestje voor en door de buurt. Het was lang geleden dat er in het Westerpark een echt buurtevenement op de rol stond.

lees meer

buurBer krijgt een lesje water halen

Het is zomer, al dagen, weken bijna is er geen of maar een heel klein druppeltje regen gevallen. Ook mijn schaduwrijke tuintje is droog en de planten snakken naar water.

lees meer

werkzaamheden bij het Buurthuisje

Binnenkort wordt het straatje achter de heg rechts van het buurthuisje waar de kar en de composttrommels staan opnieuw bestraat als voorbereiding op een herinrichting.

lees meer

paradijsjes in West

Op 10 juni was het Open Tuinendag in West. Dit jaar waren er zoals de aankondiging vertelde 24 verscholen paradijsjes die hun tuindeuren openden. Het GWL-terrein deed voor het tweede jaar mee en was nu ook een startpunt met verkoop van een passe-partout.

lees meer

...en het verdwenen veulen

Achter het Buurthuisje staan paard en bankje in de wei. Voor alle leeftijden een zeer geliefde plek. Dit keer is er een rood-wit lint gespannen.

lees meer

buurtfeest 9 september komt er aan!

Het buurtdiner en buurtfeest is het jaarlijkse hoogtepunt op ons terrein. Zet nu alvast 9 september in je agenda en meld je aan als je mee wilt organiseren.

lees meer

portret tekenen in Buurthuisje

Al een jaar lang tekenen elke woensdagavond een aantal kunstenaars uit de buurt in 30 minuten portretten van buurtgenoten die graag even voor ze willen stilzitten met een drankje en een muziekje.

lees meer

we zijn weer verbonden met het archief

Het kostte wat tijd maar de verbinding is weer veilig gelegd. De huidige nieuwe website is weer verbonden met de oude archief website.

lees meer

zonovergoten avond4daagse

De Avond4daagse Westerpark stond dit jaar in een gelukkig gesternte: drukker dan ooit, vier dagen een knalblauwe hemel en geen enkele wanklank.

lees meer

wie wil ons flipje uitlaten?

We zijn per direct op zoek naar een enthousiaste honden liefhebber die 2 à 3x per week tegen een kleine vergoeding ons hondje wil uitlaten in de vroege middag.

lees meer

groene ideeën voor West Begroot

Met het project West Begroot nodigt Stadsdeel West burgers uit om ideeën aan te leveren voor bijzondere projecten in de buurt. In 2024 is hiervoor een bedrag van € 400.000,- beschikbaar. De ideeën voor deze projecten worden door vele initiatiefnemers in het stadsdeel aangeleverd. Inwoners van West kiezen vervolgens welk project geld krijgt. Lees op de site van West Begroot hoe het werkt. Vorig jaar hebben we als GWL-terrein genoeg steun vergaard voor de knotwilgen die komend najaar bij de Waterleliegracht worden geplaatst. Ook in 2024 dingen we graag mee. Onze groengroep is speciaal voor West Begroot bezig met een geweldig plan om ons terrein nog verder te vergroenen. Heb jij nog groene ideeën: mail ze uiterlijk voor 20juli naar de groengroep

agenda

jun
26

portret tekenen

Buurthuisje — 20.00 uur t/m 23.00 uur

Elke woensdagavond maken een aantal kunstenaars uit de buurt in 30 minuten portretten van buurtgenoten die graag even voor ze willen stilzitten met een drankje en een muziekje.

lees meer
jul
06

schoffelen met de buren

Buurthuisje — 09.30 uur t/m 14.00 uur

Van maart tot november wordt er iedere eerste zaterdag van de maand geschoffeld onder de deskundige begeleiding van hovenier Herman.

lees meer
jun
13

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Ruth en Marjo een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
jun
02

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

Iedere eerste zondag van de maand verschijnt de nieuwsbrief. deadline: donderdags voor het verschijnen van de nieuwsbrief

lees meer
sep
09

GWL-buurtfeest

Onder de Watertoren — 13.00 uur t/m 23.00 uur

Jaarlijks hoogtepunt op ons terrein, buurtdiner en buurtfeest. Met mini-voetbaltoernooi, schminken voor de kinderen, workshop bewegen, borrelen, diner, verschillende muziekoptredens en DJ. De aanmelding voor het buurtdiner en voetbaltoernooi is niet meer mogelijk.

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl