rondleiding nieuwe en oude bewoners

Op de heetste zondag van juni organiseerde het koepelbestuur een rondleiding over het terrein en een architectuurwandeling door de Staatsliedenbuurt. Zo’n dertig nieuwe én oude bewoners van het terrein kwamen erop af.

De dertig belangstellenden splitsten zich op in verschillende groepen, die onder leiding van de deskundige gidsen Ineke, Mega en Diego over het terrein liepen of de Staatsliedenbuurt in trokken. Voorafgaand aan de rondleiding waren er al eeuwenoude kaarten rondgegaan en foto’s van de net opgeleverde eco-wijk. “Een oranje steenwoestenij”, aldus één van de rondleiders. En toen al namen de GWL-ers het initiatief in eigen hand en werden de gevels door de bewoners ‘vergroend’. Groen, geluidswerend en goed voor de beestjes.

De rondleiding over het GWL-terrein bracht ook de ‘veteranen’ onder de bewoners nieuwe ontdekkingen, zoals het kleine monument voor Gerard Reve. Of de verborgen terrassen op de bovenste verdieping van gebouw 2. Bij de borrel naderhand werd druk nagepraat over al die dijken die al in 1200 werden aangelegd. Daar werd ook het idee geboren om van die rondleidingen een jaarlijkse traditie te maken. Andere uitkomst: na al die prachtige informatie over onze groene wijk meldden zich verschillende deelnemers aan voor de groengroep!

overzicht
volgend artikel