paradijsjes in West

Op 10 juni was het Open Tuinendag in West. Dit jaar waren er zoals de aankondiging vertelde 24 verscholen paradijsjes die hun tuindeuren openden. Het GWL-terrein deed voor het tweede jaar mee en was nu ook een startpunt met verkoop van een passe-partout.

Bij het Buurthuisje waren vrijwilligers om de bezoekers te ontvangen met koffie en thee. Ze kregen een plattegrond en uitleg over de korte en de lange route die op het GWL was uitgezet. Een aantal bezoekers werd op verzoek rondgeleid. Aandacht is er voor de geschiedenis van het terrein, de behouden oude gebouwen van de Gemeente WaterLeiding, de opzet van de Milieuwijk, het groen (openbaar, privé en nutstuintjes), de hagen, de fruitbomen, de vegetatiedaken, de rainproof oplevering van het terrein en de regenwateropvang, de ‘groene vingers’-werkgroep en de later vergroende pleinen. Op deze items is toelichting gegeven en gewezen op voorbeelden hiervan. Complimenten aan de vrijwilligers: het is indrukwekkend en interessant wat op papier staat en verteld wordt, er wordt een goed verhaal en een mooie wandeling aangeboden.

Enkele reacties van bezoekers: …Ik ken het terrein door het restaurant maar had niet gedacht dat er zoveel te zien was. …ben verrast door de nutstuintjes en de borders en hoe door bewoners daarvoor gezorgd wordt met deskundige hulp. …Dat de watertoren nog steeds stand-by staat wist ik niet.
En dit is maar één verscholen paradijsje achter de 24 openstaande tuinen van deze dag. Op naar de volgende.

overzicht
volgend artikel