nieuwsbrief

januari 2024

bekijk in je browser
de beste wensen 2024 en nieuwjaarsreceptie

de beste wensen 2024 en nieuwjaarsreceptie

Met of zonder vuurwerk, knallend of koud, alleen of met anderen, we zijn allemaal weer over de drempel van het nieuwe jaar gestapt. We wensen alle GWL-bewoners en lezers van de nieuwsbrief een goed 2024 toe en hopen jullie te begroeten op de nieuwjaarsreceptie in het Buurthuisje, zondag 7 januari vanaf 16.00 uur.

lees meer

komt allen tezamen

Op Kerstavond was er weer de zo vertrouwde Kerstsamenzang op de galerij van woongroep De Waterspiegel. Begeleid door de warme klanken van saxofoonkwartet ‘Mag ik van jou’ zongen zeker vijftig buurtgenoten samen bekende kerstliederen.

lees meer

klaar met de kerstboom? recycle!

Rondom het GWL-terrein kunnen we op 4 plekken de bedankte kerstbomen neerleggen. De gemeente haalt ze t/m vrijdag19 januari op en zorgt voor recycling. Natuurlijk zonder engelenhaar, slingertjes, haakjes, lichtjes, versieringen en pot.

lees meer

praat mee met het Leefbaarheidsoverleg

Het Leefbaarheidsoverleg (LEBO) was jarenlang hét overleg in de buurt waar bewoners en beheerders met elkaar in gesprek gingen over praktische beheerproblemen. Vanaf 2023 is er een Lebo-nieuwe stijl: twee- of driemaal per jaar praten buurtbewoners met elkaar over lastige en luchtige buurtperikelen.

lees meer

170 jaar schoon drinkwater in Amsterdam

En dat wordt gevierd en herinnerd met een buiten-expo op het Haarlemmerplein. Hoe Amsterdam stonk, hoe ziek de Amsterdammers van het vervuilde grachtenwater werden en hoe Mevrouw Van Lennep, de echtgenote van Jacob van Lennep, een heel goed idee had.

lees meer

overlast in de wijk? Trek aan de bel!

Ervaar je overlast in de openbare ruimte van het GWL-terrein, meld het dan bij de gemeente. Als meer buurtbewoners een klacht indienen helpt dat echt. En een melding doen kost amper 5 minuten.

lees meer

een kaarsje voor buurman Gerard Reve

Op de Van Hallstraat 25'' is de Nederlandse schrijver Gerard Reve geboren. Ter aanduiding is daar een kastje op de muur gemonteerd. Een oplettende bewoner wist precies dat het op 14 december 2023 zijn 100ste geboortedag was en zette een kaarsje op het kastje, dat in de avond aangestoken werd.

lees meer

buurtbewoner Willem betrokken bij...

En ineens is buurtbewoner Willem Wits voorzitter van een stichting die zich inzet voor een ziekenhuis op een continent waar hij nog nooit is geweest. Volgende maand reist hij voor het eerst af naar Tanzania om het ziekenhuis zelf te leren kennen.

lees meer

BuurBer gaat naar de film

Het is donker en herfstig-guur als ik naar het Buurthuisje loop waar de concertfilm Reflector (2022) wordt getoond. Het buurthuis heeft sinds kort beneden in de huiskamer een beamer en een groot scherm. Het is hierdoor ook een aangename en comfortabele ruimte voor een film-huiskamervertoning.

lees meer

bewoners info

buurtbeheerder Hassan Ziani
aanwezigheid en bereikbaarheid

wijkagent Andras van Wijngaarden
voor aangifte of contact

meldingen volle prullenbakken / stuk straatmeubilair e.d.
MOR-melding of buitenbeter-app

laden en lossen verkeersontheffing voor zelf-verhuizingen e.d.

grofvuil buiten zetten: dinsdag vanaf 21.00 uur tot woensdag 07.30 uur
meer info over afval

 

agenda

jan
07

nieuwjaarsreceptie

Buurthuisje — 16.00 uur t/m 18.00 uur

Je bent van harte uitgenodigd voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. Speech, GWL-wisselbokaal, muzikaal optreden en alles met hapjes, drankjes en burengezelligheid! Buurthuisje, Waterkersweg 316

lees meer
jun
13

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Ruth en Marjo een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
jun
26

portret tekenen

Buurthuisje — 20.00 uur t/m 23.00 uur

Elke woensdagavond maken een aantal kunstenaars uit de buurt in 30 minuten portretten van buurtgenoten die graag even voor ze willen stilzitten met een drankje en een muziekje.

lees meer
jun
02

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

Iedere eerste zondag van de maand verschijnt de nieuwsbrief. deadline: donderdags voor het verschijnen van de nieuwsbrief

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl