een kaarsje voor buurman Gerard Reve

Op de Van Hallstraat 25” is de Nederlandse schrijver Gerard Reve geboren. Ter aanduiding is daar een kastje op de muur gemonteerd. Een oplettende bewoner wist precies dat het op 14 december 2023 zijn 100ste geboortedag was en zette een kaarsje op het kastje, dat in de avond aangestoken werd.

Oplettende buurman Bart Jeroen, met kennis van literatuur én het geboortehuis van Gerard Reve merkte het brandende kaarsje op en was verheugd over deze toewijding. Hij stuurde een appje met foto naar de redactie (blij mee!).
Het geboortehuis en het kastje is onderdeel van de kunstinstallatie Reve-monument wat zich direct na de tramrails aan de overkant op de stoep voortzet in een geel tegelpad dat leidt naar een plantsoen met bankje, zwarte straatlantaarn en met een stalen teksttegel. Het plantsoen wordt in de GWL-volksmond Reve plantsoen genoemd. De zwarte straatlantaarn heeft drie luikjes die je open kunt doen. Dan zie en lees je welke geschiedenis er geschreven is aan de overkant in de Van Hallstraat 25”.
Het Reve-monument is ontworpen door Margriet Kemper en gerealiseerd in 2006. Het bankje in het Reve plantsoen is bij droog weer een geliefd plekje voor jong en oud.

overzicht
volgend artikel