nieuwsbrief

juni 2024

bekijk in je browser
een terugblik met Hassan

een terugblik met Hassan

Voordat Hassan Ziani in 2010 solliciteerde naar de baan van buurtbeheerder op het GWL-terrein, werkte hij voor verschillende welzijnsorganisaties in Westerpark. Hij werd aangenomen en…

lees meer

het feuilleton autovrij GWL

Het succesvolle feuilleton ‘autovrij gwl’ wordt verlengd. Het stadsdeel werkt aan een voorstel dat in juni eerst besproken zal worden met het koepelbestuur voordat het voorgelegd wordt aan portefeuillehouder verkeer Esther Fabriek.

lees meer

buurBer ontmoet Sanatan

“Je gaat niet voor ouderdom, je gaat voor wijsheid”. Ik ben nauwelijks twee minuten binnen als Sanatan deze uitspraak doet. Het blijkt tekenend voor hoe deze buurtbewoner in het leven staat.

lees meer

referendum Hoofdgroenstructuur

Komende donderdag (6 juni) stemmen we voor het Europees parlement. Tegelijkertijd is er in Amsterdam een referendum over de Hoofdgroenstructuur. Waar stem je dan voor?

lees meer

informatieavond Westergas

Op woensdag 12 juni organiseert Westergas een informatieavond over de omgevingsvergunning van de Gashouder. Als buurtbewoner ben je uitgenodigd en welkom, kun je reageren op de plannen en je mening en ideeën geven.

lees meer

plantjes-dag en oh, oh, die slakken!

Er scheen een waterig zonnetje toen de bestelde groente- en kruidenplantjes voor de nutstuinen gebracht werden. De flinke bestellingen werden uitgesorteerd op naam, tuinperceel en -nummer.

lees meer

ontdek de verborgen paradijsjes in west

Op zaterdag 8 juni zijn 24 bijzondere tuinen in Amsterdam West open tussen 10 en 17 uur. Ook het GWL is weer onderdeel van de jaarlijkse Open tuinen van West.

lees meer

lezing over (Amsterdams) drinkwater

Drinkwater is een belangrijke levensbehoefte. Maar voordat gezond drinkwater bij je thuis uit de kraan komt moet er van alles gebeuren. Iemand die daar veel vanaf weet is Gerrit van Vliet, gepensioneerde Waternetter.

lees meer

rondleiding verplaatst > zondag 14 juli

Of je al sinds de oprichting in de buurt woont, of pas een paar weken. Het is altijd leuk om je buurt beter te leren kennen. Speciaal voor alle bewoners van onze buurt organiseren we op zondag 14 juli een rondleiding door de buurt. Let op: deze rondleiding was eerst op 9 juni gepland, maar is nu verplaatst naar 14 juli.

lees meer

buurtbewoner Marianne betrokken bij...

“Sorry, ik kan je geen hand geven”, zegt Marianne Albers. Zij steekt haar handen op: vol grijzig slijm. “Ik ben op slakkenjacht geweest.” Marianne is een ervaren jager want als vrijwillige tuinder bij zorgboerderij Klarenbeek heeft zij er dit jaar ruime ervaring mee.

lees meer

noorderlicht gezien op GWL

Vrijdag 10 Mei, kort na middernacht, is Eduardo nog op en ziet een bijzonder fenomeen. Hij trommelt zijn familie uit bed, fotografeert en laat ons meegenieten.

lees meer

bewoners info

buurtbeheerder Hassan Ziani
aanwezigheid en bereikbaarheid

wijkagent Andras van Wijngaarden
voor aangifte of contact

meldingen volle prullenbakken / stuk straatmeubilair e.d.
MOR-melding of buitenbeter-app

laden en lossen verkeersontheffing voor zelf-verhuizingen e.d.

grofvuil buiten zetten: dinsdag vanaf 21.00 uur tot woensdag 07.30 uur
meer info over afval

 

agenda

jun
03

a4dw

westerpark — 18.00 uur

de AVOND 4-DAAGSE WESTERPARK van 3 t/m 6 juni De routes gaan over het GWL-terrein op: 4 en 5 juni dinsdag 4 juni: de 10 km op de heenweg en de 5 km op de terugweg. woensdag 5 juni: de 10 km op de terugweg

lees meer
jun
04

dinsdag prikploeg

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 10.00 uur

iedere eerste dinsdag van de maand is er een prikploeg voor zwerfafval actief 10.00 uur - 11.00 uur. Verzamelen prikploeg bij het Buurthuisje De prikploeg prikt altijd op de 1ste dinsdag en de 3de vrijdag van de maand De Koepelvereniging zorgt voor prikkers, handschoenen en vuilniszakken.

lees meer
jun
08

Open Tuinen dag

Waterloop — 10.00 uur t/m 17.00 uur

Amsterdam West organiseert op 8 juni tussen 10 en 17 uur de Open Tuinen dag met 24 bijzondere paradijsjes. Het GWL-terrein doet mee vanaf 12.00 uur, maar is dit jaar geen startpunt.

lees meer
jun
12

info-avond Westergas

Gashouder — 19.00 uur t/m 22.00 uur

Westergas organiseert een informatieavond over de omgevingsvergunning van de Gashouder. Als buurtbewoner ben je uitgenodigd en welkom, kun je reageren op de plannen en je mening en ideeën geven.

lees meer
jun
13

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Ruth en Marjo een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
jun
21

vrijdag prikploeg

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 10.00 uur

iedere derde vrijdag van de maand is er een prikploeg voor zwerfafval actief 10.00 uur - 11.00 uur. Verzamelen prikploeg bij het Buurthuisje De prikploeg prikt altijd op de 1ste dinsdag en de 3de vrijdag van de maand De Koepelvereniging zorgt voor prikkers, handschoenen en vuilniszakken.

lees meer
jun
26

portret tekenen

Buurthuisje — 20.00 uur t/m 23.00 uur

Elke woensdagavond maken een aantal kunstenaars uit de buurt in 30 minuten portretten van buurtgenoten die graag even voor ze willen stilzitten met een drankje en een muziekje.

lees meer
jun
27

lezing over ons drinkwater

19.30 uur t/m 21.30 uur

Stadsdorp Westerpark organiseert deze avond met een lezing. datum: donderdagavond 27 juni tijd: 19.30 en 21.30 uur locatie: passende locatie, na aanmelding bekend kosten: gratis aanmelden: via de link hieronder

lees meer
jul
06

schoffelen met de buren

Buurthuisje — 09.30 uur t/m 14.00 uur

Van maart tot november wordt er iedere eerste zaterdag van de maand geschoffeld onder de deskundige begeleiding van hovenier Herman.

lees meer
jul
07

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

Iedere eerste zondag van de maand verschijnt de nieuwsbrief. deadline: donderdags voor het verschijnen van de nieuwsbrief

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl