ontdek de verborgen paradijsjes in west

Op zaterdag 8 juni zijn 24 bijzondere tuinen in Amsterdam West open tussen 10 en 17 uur. Ook het GWL is weer onderdeel van de jaarlijkse Open tuinen van West.

In Amsterdam West liggen tientallen groene paradijsjes verscholen tussen de huizen. Prachtige pluktuinen, geurige bloementuinen, educatieve natuurspeeltuinen, actieve moestuinen, sierlijke stiltetuinen en ruisende rusttuinen. Sommige tuinen liggen al honderd jaar in een stil binnenterrein, sommige bovenop drukke winkels, andere op daken van woonboten. Er zijn wormhotels, kikkervijvers, composteerplekken en vogelplekken. Misschien kom je er wel elke dag langs, zonder dat je het weet…

Ook dit jaar doet het GWL-terrein weer mee! Na de succesvolle deelnames in 2022 en 2023 heten wij bezoekers welkom in onze binnentuinen tussen 12.00 en 17.00 uur (let op, een afwijkende openingstijd). Niet alleen de vergroende pleinen, gracht en perken, maar ook de fruitbomen en nutstuinen behoren tot de pareltjes van ons binnenterrein. En ter geruststelling: het is niet de bedoeling dat bezoekers op de nutstuinen zelf komen.
Meer informatie is te vinden op de website www.opentuinenwest.nl
Een passe-partout is op diverse startpunten verkrijgbaar voor € 2,50. (Het GWL-terrein is dit jaar geen startpunt.)

GWL-bewoners die het leuk vinden om mensen rond te leiden, kunnen zich bij Hans aanmelden.

overzicht
volgend artikel