nieuwsbrief

maart 2023

bekijk in je browser
klussendag en start schoffelseizoen

klussendag en start schoffelseizoen

De ochtend-schoffelploeg startte in het buurthuisje met koffie. Gezellig en ook fijn, want de dag was koud en regenachtig begonnen. Goede omstandigheden om te overleggen wat er gedaan moest worden.

lees meer

proefmaand Buurderij op GWL voorbij

Hoe zou het zijn om elke week een uitgiftepunt van de Buurderij in het GWL-Buurthuisje te hebben? Een plek waar online bestelde biologisch groente, fruit, zuivel, brood, vlees, vis en nog veel meer van boeren en producenten uit de nabije omgeving opgehaald kunnen worden?

lees meer

uitnodiging aan buurtbewoners voor Westerparkborrel

Daar zullen de buren worden bijgepraat over de activiteiten en plannen van het stadsdeel en de WestergasBV met het park. Enne… ze willen ook graag onze mening horen.

lees meer

busjes, brommers en barrières (1)

De oorspronkelijke uitgangspunten van onze autovrije wijk zijn flink verwaterd. Dit schrijft een werkgroep van de Koepelvereniging in de notitie ‘Busjes, brommers en barrières. Op naar een meer slow en groen GWL-terrein’

lees meer

1 jaar oorlog in Oekraïne

Gesignaleerd op het GWL-terrein en in de Westkrant, de internationale steun aan Oekraïne

lees meer

buurBer ontmoet Hans Abbing

“Kom, loop eerst even met me mee, ik wil je wat laten zien”. Hans Abbing gaat me voor naar de gemeenschappelijke keuken van de woongroep Cimarron. Daar hangt een panoramafoto van een van de buurtfeesten van het GWL-terrein. Duidelijk herkenbaar zijn de watertoren, het windketelhuisje en blok 2.

lees meer

buurthuisje: toegang / schoonmaak / reserveren

Omdat steeds meer bewoners(groepen) de weg naar het buurthuisje weten te vinden zijn een aantal zaken aangepast.

lees meer

leefbaarheidsoverleg nieuwe stijl

Het Leefbaarheidsoverleg (Lebo) was jarenlang hét overleg in de buurt waar bewoners en beheerders met elkaar in gesprek gingen over praktische beheerproblemen als zwerfvuil, geluidsoverlast van jongeren, fietswrakken en te hard rijdende brommers.

lees meer

rondje op de website 2

Onze website herbergt veel verborgen schatten. Dit keer maken we een rondje door de wijk, met de 17 woonblokken en de authentieke GWL-gebouwen.

lees meer

schuif aan bij de GWL-buurttafel

Komende donderdag 9 maart beginnen buurtbewoners Marjo en Margreet de GWL-buurttafel. Elke maand kun je in het Buurthuisje aanschuiven voor een lekkere maaltijd. Meld je aan en eet gezellig mee!

lees meer

blok1 met 76 woningen van het gas af

De bewonerscommissie van Blok1 is met vragen van een aantal bewoners over inductie koken en de procedure om van het gas af te gaan met woningbouwvereniging De Alliantie in gesprek gegaan. Omdat er veel huishoudens belangstelling hadden heeft De Alliantie er een pilot van gemaakt.

lees meer

de verdwenen stenen

Midden op het GWL terrein staat een majestueuze Iep, die tijdens de bouw in 1997 gered is van verplaatsing. Dat zou hij waarschijnlijk niet overleefd hebben. Dit verklaart het bijzondere paadje dat de gewone bestrating onderbreekt, om deze enorme Iep ruimte en bestaan te geven.

lees meer

wijkagent Cees Venderbos groet ons

Twee jaar lang was Cees ons trouwe, betrokken wijkagent. Deze maand gaat hij met pensioen. Een wijkagent uit een aanpalende buurt krijgt het GWL-terrein bij zijn werkgebied erbij. Cees groet ons in zijn eigen woorden.

lees meer

gratis huisconcert in Het Magazijn

Op 29 maart om 20.30 uur wordt het podium in Het Magazijn weer eens naar beneden geklapt voor een intiem concertje, uitgevoerd door dubbelkwartet Times & Tides.

lees meer

opslagruimte te huur

Ben je op zoek naar een geschikte opslagruimte dichtbij onze wijk? Buurtbewoner Mattie Poels biedt een prima plek aan in het gebouw Haarlemmerveste tegenover ons GWL-terrein.

lees meer

agenda

jun
13

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Ruth en Marjo een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
mrt
26

Leefbaarheidsoverleg

Buurthuisje — 19.30 uur t/m 21.30 uur

Leefbaarheidsoverleg (Lebo) van het GWL-terrein

lees meer
jun
02

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

Iedere eerste zondag van de maand verschijnt de nieuwsbrief. deadline: donderdags voor het verschijnen van de nieuwsbrief

lees meer
apr
09

ALV-koepel

Blok 5 Waterspiegelplein 58 — 20.00 uur

Algemene LedenVergadering van de GWL koepelvereniging

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl