nieuwsbrief

juni 2023

bekijk in je browser
‘van afval naar oogst’ is goed op stoom

‘van afval naar oogst’ is goed op stoom

Sinds eind november staan er naast het buurthuisje 4 compost-trommels voor het doneren van Groente- en Fruitafval (GF) uit de keuken. In zes maanden tijd zijn er in het project ’van afval naar oogst’ 76 donateurs, is er 700 kilo GF-afval ingeleverd en is er inmiddels 300 kilo compost. Deze compost is nog niet te oogsten, het heeft nog tijd nodig om verder te composteren.

lees meer

feest op de Dag van het Westerpark

Cultuurpark Westergasfabriek bestaat 20 jaar. En dat wordt gevierd! De Vrienden van het Westerpark organiseren op 11 juni de Dag van het Westerpark. Het wordt een feestelijke middag voor en door de buurt in het park.

lees meer

klachten openbare ruimte GWL-terrein

Het afgelopen jaar (maart 2022 - maart 2023) zijn vanuit onze buurt 429 klachtenmeldingen gedaan over de openbare ruimte. De Koepelvereniging heeft via de gebiedsmakelaar een uitdraai opgevraagd van de meldingen.

lees meer

rondleidingen voor bewoners

We wonen op een bijzonder terrein. Van over de hele wereld komen delegaties naar ‘onze’ Ecowijk kijken. Op zondag 25 juni organiseren we speciaal voor nieuwe (en oude) bewoners rondleidingen door de buurt.

lees meer

9 september: Buurtfeest

Een jaarlijks hoogtepunt op ons mooie terrein. Op zaterdag 9 september is het weer tijd voor ons buurtfeest, waar we samen met veel buren eten en genieten van optredens en goed gezelschap. Zet het alvast in je agenda.

lees meer

buurBer eet mee bij de Buurttafel

Als ik vijf voor half zeven het Buurthuisje binnen loop staat de tafel gezellig en uitnodigend gedekt en is de ruimte gevuld met een heerlijke kooklucht. Al snel komen er andere GWL-buurtbewoners binnen, er worden handen geschud en namen genoemd en tien minuten later zitten er acht aanschuivers rond de tafel.

lees meer

word container-adoptant

Soms hebben we meer last van zwerfvuil, van volle containers en overlopende vuilnisbakken. Wat we daaraan kunnen doen? Als container-adoptant heb je een korter lijntje met de Gemeentereiniging.

lees meer

plannen voor uitbreiding Gashouder

De Gashouder is een rijksmonument, dat bij de talloze activiteiten iedere keer opnieuw aan- en bijbouwsels voor de evenementen bij de gevel geplaatst krijgt. Welk plan gaat dit oplossen? Dinsdag 9 mei waren er tientallen inwoners uit Westerpark op de presentatie van de plannen af gekomen.

lees meer

toekomst voor de Toekomstboom?

De schuin gezakte den op het Watertorenplein leeft nog, maar is er nog perspectief voor deze ‘Toekomstboom’?

lees meer

oplossing voor de kikkers

Met warm weer zoeken de kikkers op het terrein verkoeling onder het rooster van de Waternet-tapkranen. Ze konden echter niet meer via het rooster op het droge komen.

lees meer

hond uitlaten: Siri

Als het even niet lukt om zelf je hond uit te laten, weet dat er liefhebbers zijn die dat graag voor je doen. Buurtbewoonster Siri biedt zich aan.

lees meer

avond4daagse Westerpark

Van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni wordt in het Westerpark weer de avond4daagse georganiseerd. Van oudsher zijn veel bewoners van het GWL-terrein als vrijwilliger bij de vierdaagse actief. Dit jaar is een verjongd organisatiecomité binnen de Stichting A4dw aangetreden. Uiteraard hebben de parkoersenbouwers ook nu weer de paadjes op het GWL-terrein meegenomen. De 10 km-wandelaars doorkruisen het terrein op maandagavond. Geef de jonge lopers een warm welkom! Kijk op Avond4daagse Westerpark

 

agenda

jun
13

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Ruth en Marjo een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
jun
08

Open Tuinen dag

Waterloop — 10.00 uur t/m 17.00 uur

Amsterdam West organiseert op 8 juni tussen 10 en 17 uur de Open Tuinen dag met 24 bijzondere paradijsjes. Het GWL-terrein doet mee vanaf 12.00 uur, maar is dit jaar geen startpunt.

lees meer
jul
14

rondleiding voor bewoners

start vanaf het Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 14.00 uur

Een leuk inkijkje in de wijk en de buurt, voor nieuwe (en oude) bewoners van ons terrein.

lees meer
jul
06

schoffelen met de buren

Buurthuisje — 09.00 uur t/m 14.00 uur

Van maart tot november wordt er iedere eerste zaterdag van de maand geschoffeld onder de deskundige begeleiding van hovenier Herman.

lees meer
sep
01

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

Iedere eerste zondag van de maand verschijnt de nieuwsbrief. deadline: donderdags voor het verschijnen van de nieuwsbrief

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl