nieuwsbrief

april 2024

bekijk in je browser
lente in de lucht

lente in de lucht

Het is weer lente en dat is te zien door ontluikend groen, de eerste bloeiende voorjaarsbodes en pulletjes in de Waterleliegracht. De natuur is zichtbaar en hoorbaar in beweging en de bewoners sluiten hier ook zichtbaar bij aan.

lees meer

slagboom met kentekenherkenning?

Zijn slagbomen en kentekenherkenning een oplossing voor onze autovrije buurt? Het GWL-koepelbestuur deed onderzoek, maakte een analyse, deed een voorstel aan het Stadsdeel en...?

lees meer

BuurBer op de thee bij Giesbert

Giesbert Nijhuis was 26, kwam terug van een muziekoptreden in Frankrijk en kreeg een busongeluk: in één klap was er een tijd vóór en ná 23 december 1995.

lees meer

noaberschap op het GWL-terrein

In het Leefbaarheidsoverleg-nieuwe-stijl wordt met buurtgenoten onder elkaar gesproken over de lusten en de lasten van het wonen in de ecowijk. Op initiatief van Marjo Kroeze stond tijdens het maartoverleg het thema ‘noaberschap’ op de agenda. Zeg maar sociale leefbaarheid.

lees meer

afvalwijzer, alles op een rijtje

Met elkaar en de bezoekers van het terrein, produceren we veel afval en her en der ook rommel. Buurtbewoner Ines kwam met een voorstel om op de website een pagina te vullen met alle ins en outs over afval scheiden, inzamelen en recyclen.

lees meer

rondleiding nieuwe en oude bewoners

We wonen op een bijzonder terrein. Van over de hele wereld komen delegaties naar onze buurt om rondgeleid te worden. Maar hoe leuk is het voor nieuwe en oude bewoners om zelf meer te weten over de geschiedenis, architectuur en mooie verhalen van het GWL.

lees meer

buurtbewoner Pauline betrokken bij...

“Oh, wat ruikt het hier lekker”, roept een binnenkomende buurtbewoner, Pauline Spaas roert in een enorme pan en kijkt lachend op. Zij kookt vanavond voor zo'n veertig man bij Filah in de Van der Hoopstraat, canneloni met spinazie-kaasvulling, een bechamelsaus en wortelsla. Iedereen is welkom. “Dat is één van de leuke dingen”, vertelt Pauline “ik kom hier mensen tegen die ik in mijn eigen wereldje nooit zou ontmoeten.”

lees meer

lezing: te voet naar Istanbul

GWL-bewoners Jacqueline Commandeur en Rutger Burgers begonnen tien jaar geleden met hun wandeltocht van Amsterdam naar Istanbul. Afgelopen jaar wandelden ze drie maanden, van Bratislava naar Sofia.

lees meer

verse fietswinkel de Duif

Al een paar weken is er activiteit in de voormalige fietswinkel op het Waterspiegelplein. Het mini-affiche op de ramen laat weten dat hier fietsenwinkel de Duif in april opent. Tijd voor een praatje.

lees meer

bewoners info

buurtbeheerder Hassan Ziani
aanwezigheid en bereikbaarheid

wijkagent Andras van Wijngaarden
voor aangifte of contact

meldingen volle prullenbakken / stuk straatmeubilair e.d.
MOR-melding of buitenbeter-app

laden en lossen verkeersontheffing voor zelf-verhuizingen e.d.

grofvuil buiten zetten: dinsdag vanaf 21.00 uur tot woensdag 07.30 uur
meer info over afval

 

agenda

apr
09

ALV-koepel

Blok 5 Waterspiegelplein 58 — 20.00 uur

Algemene LedenVergadering van de GWL koepelvereniging

lees meer
jun
13

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Ruth en Marjo een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
apr
13

fruitbomen snoeidag

Buurthuisje — 09.30 uur

Met een ploeg van acht vrijwilligers worden de appel- en perenbomen op het terrein onder deskundige leiding gesnoeid.

lees meer
apr
13

sport clinic

Watertorenplein — 14.00 uur

GWL-bewoner Jacob-Jan Adrichem geeft ons een sportief zetje en biedt een gratis Sport Clinic aan op het Watertorenplein.

lees meer
mei
17

vrijdag prikploeg

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 10.00 uur

iedere derde vrijdag van de maand is er een prikploeg voor zwerfafval actief 10.00 uur - 11.00 uur. Verzamelen prikploeg bij het Buurthuisje De prikploeg prikt altijd op de 1ste dinsdag en de 3de vrijdag van de maand De Koepelvereniging zorgt voor prikkers, handschoenen en vuilniszakken.

lees meer
mei
29

portret tekenen

Buurthuisje — 20.00 uur t/m 23.00 uur

Elke woensdagavond maken een aantal kunstenaars uit de buurt in 30 minuten portretten van buurtgenoten die graag even voor ze willen stilzitten met een drankje en een muziekje.

lees meer
jun
02

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

lees meer
mei
07

dinsdag prikploeg

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 10.00 uur

iedere eerste dinsdag van de maand is er een prikploeg voor zwerfafval actief 10.00 uur - 11.00 uur. Verzamelen prikploeg bij het Buurthuisje De prikploeg prikt altijd op de 1ste dinsdag en de 3de vrijdag van de maand De Koepelvereniging zorgt voor prikkers, handschoenen en vuilniszakken.

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl