nieuwsbrief

september 2023

bekijk in je browser
!!! 9 september !!! is het weer zover

!!! 9 september !!! is het weer zover

Het wijkfeest en diner is het jaarlijkse hoogtepunt op het GWL-terrein. Heb je je nog niet aangemeld, het kon nog tot uiterlijk maandag 4 september. De inschrijving is nu gesloten. En we gaan weer voetballen!

lees meer

doe mee met het mini-voetbaltoernooi

We trappen het buurtfeest af met een mini-voetbaltoernooi op het veldje naast de Waterkeringweg, ook wel bekend als het J.W. Kluitplein. We starten om 13.00 uur. Lees verder en geef je op.

lees meer

zomerstorm Poly liet sporen achter

Op woensdagochtend 5 juli raasde Poly van 's morgens 8 tot 12 uur in Nederland, Noord-Holland, Amsterdam en dus ook op het GWL-terrein. Voor zover wij weten waren er hier geen persoonlijke ongelukken. Er was wel flinke natuurschade op het terrein en in de omgeving.

lees meer

neemt invasieve exoot Waterleliegracht over?

Een oplettende bewoner schreef de redactie: "Ja, je kon erop wachten. Ik geloof niet dat eerder in de afgelopen kwart eeuw in onze gracht een Amerikaanse Rivierkreeft (Procambarus clarkii) is gesignaleerd, maar nu is het raak."

lees meer

fruitpluk & appeltaartdag én het oogstfeest

Op zaterdag 23 september combineren we twee activiteiten op het GWL-terrein: de traditionele fruitpluk- en appeltaartdag én het oogstfeest.

lees meer

werkbezoek aan ecodorp Lanxmeer

Op 21 augustus ging de GWL-groengroep op excursie naar ecodorp Lanxmeer in Culemborg om te zien hoe daar het beheer van de openbare ruimte is georganiseerd. Lanxmeer is in dezelfde tijd als het GWL gebouwd, telt ongeveer 400 woningen (GWL 600) maar is zeker tien keer zo groot en veel groener.

lees meer

omleidingen tram en bus

Sinds enkele jaren rijdt al het OV dat bij ons in de buurt komt om. De reden was de vervanging van de Bullebakbrug. De Bullebakbrug is nu af, maar tram en bus blijven nog omrijden.

lees meer

kruidenpluktuin op het GWL-terrein

De groengroep heeft in overleg met buurtgenoten het idee opgevat om een kruiden pluktuin aan te leggen op het GWL terrein.

lees meer

composttrommels verhuizen tijdelijk

Het straatje achter de heg rechts van het buurthuisje waar de kar en de composttrommels staan wordt opnieuw bestraat als voorbereiding op een herinrichting.

lees meer

agenda

apr
11

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Margreet en Ruth een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
sep
09

GWL-buurtfeest

Onder de Watertoren — 13.00 uur t/m 23.00 uur

Jaarlijks hoogtepunt op ons terrein, buurtdiner en buurtfeest. Met mini-voetbaltoernooi, schminken voor de kinderen, workshop bewegen, borrelen, diner, verschillende muziekoptredens en DJ. De aanmelding voor het buurtdiner en voetbaltoernooi is niet meer mogelijk.

lees meer
sep
23

oogstfeest

achter Buurthuisje bij het paard, Waterkersweg 316 — 10.00 uur t/m 18.00 uur

Op zaterdag 23 september combineren we twee activiteiten op het GWL-terrein: de fruitoogst met traditionele fruitpluk- en appeltaartendag én het compost-oogstfeest.

lees meer
mei
05

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

volgende nieuwsbrief verschijnt zondag 5 mei

lees meer
mrt
30

schoffelen met de buren

Buurthuisje — 09.30 uur t/m 14.00 uur

Van maart tot november wordt er iedere eerste zaterdag van de maand geschoffeld onder de deskundige begeleiding van hovenier Herman. PAS OP > DEZE KEER IS HET DE LAATSTE ZATERDAG VAN DE MAAND

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl