fruitpluk & appeltaartdag én het oogstfeest

Op zaterdag 23 september combineren we twee activiteiten op het GWL-terrein: de traditionele fruitpluk- en appeltaartdag én het oogstfeest.

De fruitbomengroep organiseert de fruitpluk- en appeltaartdag. De oogst lijkt dit jaar helaas heel klein te zijn, dus misschien zijn we snel klaar met plukken. Gelukkig wil Vera van de Berge van Eerlijk en Heerlijk (zij levert fruit op donderdagen via Boeren & Buren) ons sponsoren met appels uit haar boomgaard. Dus ook dit jaar eten we appeltaart. Iedereen kan op donderdag 21 september tussen 17:00 en 19:00 appels ophalen bij Vera in het buurthuisje.

Programma voor zaterdag:
10:00 uur: plukkers verzamelen bij het buurthuisje. Kinderen zijn welkom om te helpen plukken.
12:00 uur: ophalen bakbenodigdheden.
17:00 uur: appeltaart eten bij het veld (met het paard) achter het buurthuisje
Wil je meedoen met plukken en/of bakken? Meld je dan hier aan

De Compostino’s van het GWL-terrein organiseren tegelijk met andere Amsterdamse ‘van afval naar oogst-groepen’ het oogstfeest. Vanaf 16:00 vind je onze Compostino’s op het veldje achter het buurthuisje.
Kom informatie halen en breng meteen je eigen GFT-afval (appelschillen van de appeltaart!). Doe de compostquiz en test je kennis over composteren. En als je er dan toch bent: schuif om 17:00 uur aan voor een lekker stukje appeltaart. Zo is de cirkel mooi rond!

overzicht
volgend artikel