zomerstorm Poly liet sporen achter

Op woensdagochtend 5 juli raasde Poly van ’s morgens 8 tot 12 uur in Nederland, Noord-Holland, Amsterdam en dus ook op het GWL-terrein. Voor zover wij weten waren er hier geen persoonlijke ongelukken. Er was wel flinke natuurschade op het terrein en in de omgeving.

Er zijn een paar bomen omgewaaid, waaronder eentje in het Diego Pos plantsoen. Hovenier Herman heeft daags daarna de boom in stukken gezaagd en afgevoerd voor recycling.
De steigerdoeken bij Blok2a dreigden volledig los te komen, gelukkig konden medewerkers van het bouwbedrijf dit op het laatste moment voorkomen. Een parasol bij Cradam raakte te water, Roman trok onverschrokken het waadpak aan om verdere schade te voorkomen.
Ook is op een aantal plaatsen de gevelbegroeiing ingestort.

Was de afgegeven noodkap vergunning op de Waterpoortweg een gevolg van storm Poly?
Op 4 augustus in de ochtend verscheen er groot materieel op de Waterpoortweg. Het bleek bedoeld voor de kap van een 75 jaar oude Siberische balsempopulier. Het viel bewoners niet mee om te achterhalen wat hier aan de hand was.
Dienst voorlichting: …”Tijdens een schouw bleek deze boom direct gevaar op te leveren door ernstige en toenemende schuinstand”…
… “Noodkap valt niet onder het Stadsdeel maar onder Stadswerken (openbare ruimte) en daarom maken wij de Vergunning niet en zagen we dus ook geen vergunning bij ons in het systeem. Ik heb Stadswerken n.a.v. uw klacht de tip gegeven om in de toekomst bewoners te informeren over dit soort besluiten of een bord te plaatsen waarop eventueel informatie is te zien”…
In het besluit is ook de herplantingsplicht opgenomen.

overzicht
volgend artikel