nieuwsbrief

mei 2023

bekijk in je browser
buurtbewoner Marja Schavemaker gedecoreerd met lintje

buurtbewoner Marja Schavemaker gedecoreerd met lintje

Burgemeester Femke Halsema die namens de koning drieëndertig Amsterdammers een lintje mag opspelden in haar toespraak voor Marja: …sommigen vragen zich af waar u de tijd en de energie vandaan haalt om alles te doen wat u doet. Als u ziet dat er iets moet gebeuren, dan doet u dat gewoon, dat is tenminste wat uw vrienden over u zeggen...

lees meer

schuin gezakte den

Op het Watertorenplein staat deze den. In een aantal maanden is ie behoorlijk scheefgezakt. Of ging het geleidelijk en valt het nu pas op?

lees meer

buurBer op bezoek bij Mohamed en Ghada

Een heerlijke baklucht komt me tegemoet, beide keren als ik bij Mohamed en zijn vrouw Ghada in de huiskamer ga zitten. Op de eerste dag van de Ramadan word ik welkom geheten met limonade en drie soorten eigengemaakte koekjes (qatayef).

lees meer

opschonen hondenpoepstrook

De zijkant van blok 8 is een kale strook die kennelijk uitnodigend is voor achtergelaten hondenpoep en zwerfvuil. Opschoning en verbetering werd een actie.

lees meer

verslag ALV-koepel

Dinsdag 11 april was er weer een ALV (Algemene Ledenvergadering) van de Koepelvereniging

lees meer

presentatie aanbouwplannen Westergas

Omwonenden en parkgebruikers zijn uitgenodigd voor de presentatie van de aanbouwplannen Westergas, dinsdag 9 mei, van 17.30 tot 19.00 uur in het Transformatorhuis.

lees meer

zing mee met Buurtkoor Staatsliederlijk

Ons laagdrempelige koor heeft weer plek voor nieuwe leden! Het meerstemmige repertoire van Buurtkoor Staatsliederlijk varieert van madrigalen uit de renaissance tot licht klassiek en oudere en nieuwere volksliederen uit vele landen.

lees meer

lente in de wijk

Na het winterse binnenleven hoor je weer meer stemmen op straat en zie je kinderen buitenspelen. Op het veldje worden er potjes voetbal en 'annemaria-koekoek' gespeeld.

lees meer

Open Tuinen West - ook op GWL

In Amsterdam West liggen tientallen groene paradijsjes verscholen tussen de huizen. Prachtige pluktuinen, geurige bloementuinen, educatieve natuurspeeltuinen, actieve moestuinen, sierlijke stilte-tuinen en ruisende rusttuinen.

lees meer

kikkers op GWL-terrein in benarde situatie

Omwonenden zagen onder één van de roosters bij de tap-kraan van Waternet tegenover de zwarte fontein, kikkers in nood en belden de dierenambulance.

lees meer

avond4daagse zoekt vrijwilligers

Vanaf maandag 5 juni tot en met donderdag 8 juni kunnen jong en oud weer stevig aan de wandel tijdens de Avond4daagse Westerpark. Het is in 2023 alweer de zestiende editie van iets wat ooit begon op initiatief van onder anderen GWL-bewoner Marja Schavemaker. Zij kreeg met Koningsdag zelfs een lintje voor haar inzet!

lees meer

het BuurtBespaarPunt is er voor iedereen

Voor tips hoe je kunt besparen op energie, op water, op boodschappen, op kleding. Fijn voor je portemonnee én voor de aarde!
Het BuurtBespaarPunt is een inloop, iedere donderdag van 14:00 – 16:00 uur in de Tuinkamer in de Koperen Knoop, Van Limburg Stirumstraat 119.

flyer buurtbespaarpunt

agenda

apr
11

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Margreet en Ruth een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
mei
05

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

volgende nieuwsbrief verschijnt zondag 5 mei

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl