buurthuisje nu al groot succes

benedenruimte met keuken

De opgeknapte ruimte op de begane grond van het Buurthuisje met keuken en huiskamer lijkt aan te slaan bij GWL-bewoners.

Na de opening op 8 januari – de Nieuwjaarsreceptie – zijn er in drie weken al 33 reserveringen geboekt, waarvan veruit de meeste voor de opgeknapte benedenverdieping. Een deel waren natuurlijk ‘usual suspects’ zoals besturen van vve’s, bewonerscommissies en groengroepen die kwamen overleggen. Maar de helft (16) waren nieuwe ‘klanten’ die het buurthuisje afhuren voor een etentje, de viering van een verjaardag, een kledingruilbeurs met borrel na of een workshop met collega’s. Eén bewoner was na een geslaagd verjaardagsfeestje van haar dochter zo enthousiast dat ze alvast maar 2e kerstavond heeft gereserveerd. Ook is er al een reservering gekomen voor een maandelijkse ‘buurttafel’ met koken en eten.
Het Koepelbestuur is blij met de positieve belangstelling maar ziet de komende tijd ook als een testperiode. Is het organisatorisch te behappen, houden gebruikers voldoende rekening met de buren, zijn de tarieven en de huisregels redelijk, moeten er aanvullende voorzieningen komen, wat zijn de wensen uit de buurt? Een beheercommissie houdt de vinger aan de pols en stuurt bij als dat nodig is. Een tussentijdse evaluatie op de ALV van april is een eerste ijkmoment.
Voor vragen over reserveringen van de twee ruimtes en de mogelijkheden verwijzen wij naar de desbetreffende pagina op de nieuwe website: service > reserveren buurthuisje
Aanvragen voor reserveringen lopen centraal via buurthuisje@gwl-terrein.nl. Als opvolger van het emailadres komt er mogelijk al in februari een speciale app op de website.

overzicht
volgend artikel