buurthuisje reserveren en huren

De Koepelvereniging biedt bewoners van het GWL-terrein de mogelijkheid om het Buurthuisje te huren voor activiteiten. Het huisje aan de Waterkersweg 316 heeft twee ruimtes: de monumentale bovenruimte en de huiskamer met keuken beneden. Bij grote activiteiten kan het hele huisje gehuurd worden.

BOVEN: De monumentale bovenruimte

De monumentale bovenruimte (40 m2) is de verdieping voor je als je het huisje binnen komt. Je komt er via een korte steile trap. Er staat standaard een vergadertafel met 10 stoelen. Het aantal plekken is uit te breiden tot maximaal 30 zitplaatsen. De ruimte heeft een koelkast en een kleine kitchenette waar je koffie en thee kunt zetten. Boven de ingang tegen de wand hangt een groot projectiescherm (2,5 x 2 m) voor presentaties. De bovenruimte is zeer geschikt voor ontvangsten, presentaties en eventjes overleggen.

BENEDEN: De huiskamer met keuken

Beneden vind je de huiskamer met keuken. Je komt er via een klein trappetje links na de ingang. De benedenverdieping wordt als één ruimte verhuurd en is ideaal voor besloten vergaderingen, etentjes en partijtjes. De banken, stoelen en krukjes bieden plaats aan maximaal 25 personen. Ben je met meer dan 25? Dan kun je eventueel de bovenruimte er bij huren als het bijvoorbeeld om een receptie of verjaardagspartijtje gaat. De keuken is van alle gemakken voorzien en beschikt o.a over een vijf-pits inductiekookplaat, een grote oven, twee koelkasten, een magnetron en de belangrijkste kookspullen (filterkoffiezetapparaat, pannen, bestek, borden, glazen, staafmixer etc.).

Faciliteiten

Het buurthuisje heeft wifi, een beamer en een projectiescherm. De twee ruimtes delen een gemeenschappelijk toilet en garderobe. Er is geen terras of buitenruimte waar je kunt zitten. Het huisje is door de vele trappetjes en opstapjes minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Het is eigenlijk niet te doen voor mensen in een rolstoel. Wie een gelijkvloerse ruimte zoekt, kan beter bij Het Ruim terecht. Dit is de gemeenschappelijke ruimte van Woongroep de Waterspiegel aan het Waterspiegelplein 60. Informatie over Het Ruim loopt via Pieter Lammers, pieter.lammers47@gmail.com, 06 – 5125 5285.

Denk aan de buren

Het buurthuisje staat midden in de wijk en is omgeven door woningen. Dit stelt beperkingen aan het gebruik. Het buurthuisje wordt tot uiterlijk 23.00 verhuurd, daarna moet het stil zijn. Binnen muziek draaien mag als de omwonenden er maar geen hinder van ondervinden. Het buurthuisje heeft geen terras of buitenruimte. Dit kan zomers bij warm weer wel eens lastig zijn. Als je buiten wilt zitten kan dat in de openbare binnentuin naast het buurthuisje, daar waar ‘het Paard’ staat. Als je daar wilt zitten houd je uiteraard rekening met je buren. Geluiden dragen hier ver. Gesprekken zijn vaak woordelijk te volgen op de omringende balkons.

Buurtactiviteiten gratis

Het gebruik van de ruimtes is gratis voor buurtactiviteiten van GWL-bewoners. Zij betalen via hun (verplichte) lidmaatschap van de Koepelvereniging al mee aan de huur van het buurthuisje. Buurtactiviteiten zijn bijvoorbeeld bijeenkomsten van vve’s, bewonerscommissies en de Nutstuinvereniging. Maar het kan ook een maandelijkse aanschuiftafel zijn waar buren samen koken en eten. Maatschappelijke organisaties van buiten de buurt kunnen het buurthuisje onder bepaalde voorwaarden ook gebruiken. Als de organisatie uit Westerpark komt of de activiteit is gericht op buurtbewoners, is het vaak ook gratis. Dit geldt bijvoorbeeld voor activiteiten van de Avond4daagse, Buurtlicht en de Vrienden van het Westerpark.

Privé-activiteiten voor een zacht prijsje

GWL-bewoners kunnen de ruimtes huren voor privé-activiteiten zoals een etentje met vrienden, een verjaardagspartijtje of een werkbijeenkomst met collega’s. Hiervoor vragen we een vergoeding. Voor de benedenruimte met keuken is dat €45,- voor de bovenruimte €30,- Heb je een ruimte langer dan vier uur nodig dan komt er voor elk uur extra €11,- bij. De ruimtes dienen na afloop uiteraard weer schoon te worden opgeleverd. Het is mogelijk om de schoonmaak uit te besteden, mits tijdig aangevraagd. De schoonmaakkosten zijn €25,- voor 1,5 uur. Alleen GWL-bewoners kunnen het buurthuisje huren voor privé-activiteiten. Als we het ‘clubhuis’ aan iedereen zouden verhuren, krijg je een andere sfeer en uitstraling. En dat willen we niet. De Koepelvereniging is een buurtvereniging die draait op vrijwilligers en is geen commerciële instelling. Het buurthuisje is op kerstavond, eerste kerstdag, tweede kerstdag, oudejaarsavond en koningsdag niet te huren voor privé-activiteiten.