reserveren buurthuisje

Het buurthuisje is de huiskamer van bewoners van het gwl-terrein. Het pand aan de Waterkersweg 316 heeft twee ruimtes die door gwl-bewoners gereserveerd kunnen worden voor activiteiten: de monumentale bovenruimte en de huiskamer met keuken beneden. Voor grote activiteiten is soms het hele huisje af te huren.

De monumentale bovenruimte
De bovenruimte (40 m2) is de monumentale verdieping die je voor je ziet als je het pand binnen komt. De ruimte gaf ooit via luiken toegang tot de waterkelder die onder en rondom het gebouwtje lag, vandaar de oorspronkelijke naam Toegangshuisje. Het draaiwiel waarmee de kelders opengezet konden worden staat er nog steeds.

Je bereikt de bovenruimte via een korte steile trap. Er staat standaard een vergadertafel met rondom 10 stoelen. De accommodatie is uit te breiden met 15 extra zitplekken. De ruimte beschikt over een groot projectiescherm (2,5 x 2 m) met beamer en een kleine kitchenette waar je koffie en thee kunt zetten. De ruimte is geschikt voor vergaderingen en presentaties. Met een beetje passen en meten zijn er makkelijk 25 zitplaatsen te realiseren.

De huiskamer en keuken
Op de begane grond bevindt zich de huiskamer met keuken. Deze wordt als één ruimte verhuurd en is ideaal voor (besloten) etentjes en partijtjes maar ook voor vergaderingen en workshops. Er zijn zitplekken voor maximaal 25 personen. De keuken is van alle gemakken voorzien en beschikt o.a. over een Quooker heetwaterkraan, een vijfpits inductiekookplaat, een grote oven, twee koelkasten, een magnetron, servies en veel kookspullen. De ruimte is afsluitbaar.

De twee ruimtes delen een gemeenschappelijk toilet en garderobe en zijn via trappetjes bereikbaar. Niet ideaal voor mensen die slecht ter been zijn en helaas ontoegankelijk voor mensen in een rolstoel. Als dat je voornaamste doelgroep is kun je beter Het Ruim huren, de gemeenschappelijke ruimte van Woongroep de Waterspiegel in Blok 5 (Waterspiegelplein 60). Het Ruim is rolstoeltoegankelijk, geschikt voor grote groepen en ook beschikbaar voor bewoners die niet op het GWL-terrein wonen. Het contact loopt via Pieter Lammers, pieter.lammers47@gmail.com, 06 – 5125 5285.

De huisregels
Openingstijden. Het buurthuisje kan elke dag tussen 9.00 uur ’s ochtends en 23.00 uur ’s avonds gereserveerd worden voor activiteiten. Daarbuiten niet. Overlast voor omwonenden dient op elk tijdstip voorkomen te worden. Gebruikers leveren de ruimte na afloop weer veegschoon en plakvrij op. Een precieze beschrijving van de huisregels vind je hier.

Catering. Het gebruik van koffie en thee is gratis voor activiteiten die een duidelijke relatie hebben met het GWL-terrein. Denk aan vergaderingen en bijeenkomsten van vve’s, bewonerscommissies en themagroepen. Voor activiteiten die geen specifieke relatie met het GWL-terrein hebben, zorgt de gebruiker zelf voor de catering. Dit kan koffie en thee zijn maar ook andere dranken en eten. Gebruiker kan voor de catering gebruik maken van de faciliteiten die per ruimte aanwezig zijn.

Beheercommissie. Een beheercommissie ziet toe op een goed gebruik en beheer van het buurthuisje en beoordeelt bij twijfel of een aangevraagde activiteit kan plaatsvinden. De beheercommissie bestaat uit buurtbeheerder Hassan Ziani, buurtbewoner Pieter Lammers en de bestuursleden Arie Ouwerkerk en Jan-Willem Kluit van de Koepelvereniging.

Reservering

Het buurthuisje werkt bij de reservering van ruimtes met tijdsblokken van 4,5 uur. Afhankelijk van de aanvraag en het type activiteit is het mogelijk om een ruimte – of zelfs het hele huisje – voor meerdere tijdsblokken te reserveren. De huurprijs is bij stapeling van tijdsblokken en ruimtes natuurlijk wel hoger.

Het reserveren van ruimtes gebeurt centraal via buurthuisje@gwl-terrein.nl. Elke reserveringsaanvraag bevat de volgende punten:

  • een korte omschrijving van de geplande activiteit
  • de gewenste ruimte: de bovenverdieping, de huiskamer en keuken beneden of het hele huisje
  • het aantal mensen dat verwacht wordt
  • de gewenste dag, het aanvangstijdstip en het moment van vertrek (cq. het gewenste tijdsblok of de gewenste tijdsblokken).
  • naam, adres, e-mail en telefoonnummer van de aanvrager
  • specifieke wensen (bv. gebruik beamer)

Tarieven

  • Het gebruik van de ruimtes is gratis voor activiteiten die een duidelijke relatie hebben met de doelstelling van de Koepelvereniging. Bijvoorbeeld een vergadering van een vve, een bewonerscommissie of een gwl-themagroep. Het gebruik is eveneens gratis voor sociaal-maatschappelijke en culturele activiteiten waar gwl-bewoners aan kunnen deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van een maandelijks kook- en eetfestijn waar gwl-bewoners bij aan kunnen schuiven of de wekelijkse bijeenkomst van een zangkoor die open staat voor gwl-bewoners.
  • Voor besloten activiteiten van gwl-bewoners vraagt de Koepelvereniging per tijdsblok van 4,5 uur een gebruiksvergoeding van €40,- voor de benedenruimte met keuken en €25,- voor de monumentale bovenruimte. Besloten activiteiten zijn bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje, een etentje met vrienden of buren, een receptie, een workshop of een werkgerelateerde bijeenkomst. Besloten activiteiten kunnen alleen aangevraagd worden door GWL-bewoners. Zij betalen via hun verplichte lidmaatschap van de Koepelvereniging indirect mee aan de huur van het buurthuisje en genieten daarom deze voorrangspositie.

Reserveren buurthuisje GWL-terrein, Waterkersweg 316
buurthuisje@gwl-terrein.nl