leefbaarheids­overleg

In het Leefbaarheidsoverleg (LEBO) bespreken bewoners de leefbaarheid op het GWL-terrein.

De onderwerpen die besproken worden zijn breed en variëren van het beheer van de openbare ruimte tot ‘hoe goed ken ik mijn buren eigenlijk?’ Het eerste half uur van het LEBO heeft het karakter van een ‘inloopspreekuur’. Bewoners kunnen dan actuele klachten,vragen of ergernissen inbrengen. Je hoeft je hiervoor niet speciaal op te geven, je kunt gewoon langskomen. De andere aanwezigen helpen je vervolgens met het oplossen van je probleem onder het motto ’twee weten meer dan een’. Heb je antwoord gekregen op je vraag, dan kun je daarna weggaan of blijven voor het themadeel van het LEBO. Het thema wordt altijd voorbereid door een bewoner, vaak is dit de voorzitter van het LEBO. Soms wordt hiervoor een spreker van buiten uitgenodigd, soms is vooraf al een notitie rondgestuurd.

Het LEBO komt ongeveer vier keer per jaar bijeen, meestal op een dinsdagavond vanaf 19.30 uur in het Buurthuisje. Afhankelijk van het onderwerp schuiven de ene keer vijf bewoners aan, een andere keer vijfentwintig. De agenda van het LEBO vind je op de website of in de nieuwsbrief van het GWL-terrein, in het menu onder het kopje ‘Agenda’. Thema’s die het afgelopen jaar besproken zijn, zijn onder andere ‘hoe maken we de buurt weer autovrij’ en ‘naboarschap op het gwl-terrein’. Daarnaast wordt vanuit het Leefbaarheidsoverleg één keer per jaar een schouw door de buurt georganiseerd. Hiervoor worden ook professionals van de gemeente,de buurtbeheerder en de wijkagent uitgenodigd.

Heb je zelf een onderwerp om in het LEBO te bespreken, laat dat dan weten via leefbaarheidsoverleg@gwl-terrein.nl. Marjo Kroese – voorzitter van het LEBO – neemt dan contact met je op.

Geïnteresseerd? Hier vind je het laatste concept-verslag van het LEBO van 12 december 2023.

blijf op de hoogte

via de gwl nieuwsbrief

abonneer