nieuwsbrief

november 2023

bekijk in je browser
schuine toekomstboom is spontaan gevallen

schuine toekomstboom is spontaan gevallen

De schuin gezakte den op het Watertorenplein lag zaterdagochtend 21 oktober ontworteld op de grond. Vanwege de (gevaarlijke) schuine status had de gemeente deze zomer al een kapvergunning afgegeven.

lees meer

tram tijdelijk niet op Van Hallstraat

Vanwege werkzaamheden aan de kruising Nassaukade / Frederik Hendrikplantsoen komt tramlijn 3 enkele weken niet op de Van Hallstraat. Dit duurt van maandag 30 oktober tot en met woensdag 22 november.

lees meer

hovenier en tuinbaas

Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er op het GWL geschoffeld door een ochtend- en een middagploeg. Het gebeurt o.l.v. Hovenier Herman. Dat heeft veel voordelen, want het is duidelijk wat er gedaan moet worden, je krijgt aanwijzingen, werkt in ploegjes of alleen, leert wat, ontmoet je buren en het resultaat is zeer zichtbaar.

lees meer

foto's kijken buurtfeest

De link is hersteld. In de vorige nieuwsbrief was er een verkeerde koppeling naar alle foto's van het Buurtfeest 2023.

lees meer

Buurber ontmoet kattencoach Marieke

Wat direct opvalt is de zon die op de felgekleurde muren schijnt en het grote terras. En natuurlijk de redelijk grote verrijdbare stelling met daarop het domein van de haarloze cavia die als een opgerold balletje in de opening van zijn hok ligt. Ook ligt er een rode kat gezellig in zijn mandje.

lees meer

weer geknipt en geschoren

Het ecologische beheer van de Waterleliegracht heeft eind oktober weer plaatsgevonden.

lees meer

Amsterdam-West is cool

Internationaal reis- en lifestyle uitgever Time Out heeft Amsterdam-West opgenomen in de top10 coolste wijken van de wereld.

lees meer

wil jij tijdelijk gastgezin zijn voor een statushouder?

Eén van onze GWL-bewoners is betrokken bij de organisatie Take Care BenB, de organisatie die bemiddelt tussen statushouders die wachten op een woning enerzijds en gastgezinnen anderzijds.

lees meer

hakselen

Elke tweede zaterdag van de maand wordt er, als er snoeiafval is, van 13.30 tot 14.30 gehakseld door de nutstuinvereniging.

lees meer

gevraagd: een rolcontainer

De compostgroep is op zoek naar een afvalcontainer op wielen om blad in te verzamelen voor het compostproject.

lees meer

auto's, puinbakken en paaltjes

Het GWL-terrein is een autovrij terrein. Voor puinbakken en grootmaterieel kunnen vergunningen aangevraagd en afgegeven worden door de gemeente. Daar horen vaak ook rijplaten bij.

lees meer

gratis bomen voor jou en de stad

in het kader van PLANT MEE AAN EEN STADSBOS kunnen alle Amsterdamse bewoners zich melden voor een gratis boom, op te halen in Amsterdam oost op 1 november.
Het is een initiatief van de ‘gezonde stad’ om Amsterdam minimaal met 1000 bomen te verrijken, om de stad groener en gezonder te maken.
meer info op de website

 

agenda

apr
09

ALV-koepel

Blok 5 Waterspiegelplein 58 — 20.00 uur

Algemene LedenVergadering van de GWL koepelvereniging

lees meer
apr
29

portret tekenen

Buurthuisje — 20.00 uur t/m 23.00 uur

Elke woensdagavond maken een aantal kunstenaars uit de buurt in 30 minuten portretten van buurtgenoten die graag even voor ze willen stilzitten met een drankje en een muziekje.

lees meer
apr
11

buurttafel

Buurthuisje, Waterkersweg 316 — 18.30 uur

Iedere maand kun je aanschuiven bij de 'buurttafel' in het Buurthuisje. Deze keer koken Margreet en Ruth een vegetarisch 3-gangen diner voor € 7,50

lees meer
mei
05

volgende nieuwsbrief

in je mailbox — 06.00 uur

volgende nieuwsbrief verschijnt zondag 5 mei

lees meer

www.gwl-terrein.nl redactie@gwl-terrein.nl