welkom op het Lebo

Op dinsdag 26 maart starten we met het Leefbaarheidsoverleg (Lebo) in een nieuwe vorm. Iedereen is die avond van harte welkom in het Buurthuisje en uitgenodigd mee te praten. Marjo Kroese, voormalig voorzitter van het koepelbestuur, neemt het voortouw.

Het Lebo bestaat uit 2 delen:
Een half uur ‘klagen en vragen’ en daarna een thema. Je kan natuurlijk naar beide delen maar ook naar een van de twee.

Het eerste half uur (19.30 – 20.00 uur) gaat dit keer over de vele klachten (451!) over de openbare ruimte die GWL-bewoners in 2023 bij de gemeente hebben gemeld. Zwerfvuil is een van de grote ergernissen. Gelukkig zijn er altijd bewoners die zich hier niet bij neerleggen. Zij prikken regelmatig zwerfvuil of zijn adoptant van een vuilcontainer. Zij vertellen wat hun drijft, hoe je je bij hun kunt aansluiten, welke resultaten ze zien en wat er nog verbeterd kan worden. Kom, luister, praat mee en doe mee!

Thema: Na een korte pauze gaan we door naar deel 2 van de avond (20.15 – 21.30 uur) en pakken we een thema bij de kop. Het eerste thema van het Lebo nieuwe stijl is ‘Naoberschap op het GWL terrein’.
Wat is Naoberschap? Doen we daar aan op het GWL-terrein of kan het beter en zo ja, hoe kunnen we dat begrip op het GWL terrein meer inhoud geven?  Hoe kan je naar elkaar omzien? Wil je überhaupt dat er naar je omgezien wordt of woon je juist in een stad om dat te voorkomen? Heb je er behoefte aan of juist niet en/of zou je iemand anders een handje willen helpen als die daar behoefte aan heeft? En als er behoefte is aan naoberschap, moet er daarbij sprake zijn van wederkerigheid of hoeft dat niet? En wat is ieders vraag, wat is ieders aanbod en hoe kunnen we zorgen dat we elkaar vinden? Het zijn dit soort vragen, die overigens kunnen gelden voor jou en je buren in je eigen blok, maar ook voor jou en je medebewoners op het hele terrein.

We hopen natuurlijk op veel interesse, dus graag tot ziens.
Dinsdagavond 26 maart
Buurthuisje, Waterkeringweg 316
19.30 – 20.00  klagen en vragen
20.15 – 21.30  thema: Naoberschap

 

overzicht
volgend artikel