veel actie op najaars-klussendag

Dit jaar een combinatie van schoffel-zaterdag en najaarsklussendag met bijzondere activiteiten rondom het buurtbeheerhuisje nieuwe stijl en ter voorbereiding van het project ‘van Afval naar Oogst’.

Extra handen waren nodig voor het beplanten van het Hügel-bed langs de Waterbaan, het verzamelen van herfstblad voor het composteren, het opbouwen van de nieuwe tumblers (de trommels voor het composteren van ons groente- en fruitafval uit de keuken) en een grote schoonmaak in het buurtbeheerhuis nieuwe stijl.

Er was een wedstrijd uitgeschreven wie van de kinderen het meeste herfstblad kon verzamelen. Het leek een gelopen race, want de gemeente was net langs geweest om het herfstblad te verwijderen… Maar Fiep (met hulp van buurvrouw Esther), Jonathan en Raey waren bloedfanatiek en hebben bij elkaar bijna 100 kilo herfstblad verzameld! Fiep had die ochtend net een hockey wedstrijd verloren dus was wellicht net iets fanatieker? Zij won de hoofdprijs met 54 kilo! Alledrie mochten ze een prijs uitzoeken en een graai in de snoeptrommel doen.

Koffie, thee, limonade en lekkers stond klaar, en rond 14 uur was er binnen een volle lunchtafel. In de bossages was er nog een gast die zijn handen ook uit de mouwen stak, maar of hij ze liet ‘wapperen’?
Andreas maakte de meeste foto’s. Bekijk hier alle foto’s!
Allen bedankt voor deze fantastisch gezellige en productieve dag.
Hovenier Herman citeerde Reve uit De Avonden: ‘Het is gezien’…’het is niet onopgemerkt gebleven’.
En zo is ’t.

overzicht
volgend artikel