rondje op de website

We kennen het allemaal wel, als je een nieuwe computer, laptop of telefoon in gebruik neemt, is het altijd even wennen. Het ziet er anders uit dan we gewend zijn, we zijn eerst even onhandig, of verward, huh waar zit die info nou ineens…

En zo is het ook met het nieuwe jasje van de nieuwsbrief en website. Daar moeten we aan wennen.
In de allereerste verse nieuwsbrief van 1 januari openden we met de beste nieuwjaarswensen en gaven in dat artikel ook nog even een terugblik over het ‘waarom ook al weer’ ‘waarom nu’, een ‘kijk vooral rond’ en ‘er wordt nog aan gewerkt’.

Zoeken, scrollen en klikken. Om te wennen is het handig en leuk om ‘kilometers te maken’.
Voor de een is het gesneden koek, voor de ander is er meer aanwijzing nodig.

Via het logo GWL-terrein (zonder ondertitel), links boven bij nieuwsbrief en website of in de onderbalken kom je altijd terug op de homepage met video.
Via het sandwich-menu (de 3 horizontale streepjes rechts bovenin op de pagina) kom je ook in het hoofdmenu. Onder dit hoofdmenu zit ook een zoekvenster.

Ligt je belangstelling bijvoorbeeld bij een datum en/of info van een AGENDA-item, of wanneer en hoe is de BUURTBEHEERDER te bereiken of hoe zat het ook al weer met het grijswatersysteem / en het onderzoek van buurBer naar het grijswatersysteem. De technische wiki op de huidige website moet nog verder ingericht worden, vandaar dat je hiervoor nog verwezen wordt naar de oude website. Over het grijswatersysteem komt binnenkort meer nieuwe informatie vrij.
Wil je meer info over het GF compost project Van Afval naar Oogst, of ben je op zoek naar OUDE PUBLICATIES en info over het terrein. Klik en kijk waar je terecht gekomen bent of zoek systematisch.

De nieuwsbrief: bij het open klikken in de mail zie je altijd nieuwsberichten, daaronder een aankondiging en daaronder de agenda-items. Alle items hebben een lees meer-knop. Na klikken leidt dit altijd naar de website waar het bericht zich verder ontvouwt. Wil je meer berichten lezen van deze nieuwsbrief, dan kan dat via de knop OVERZICHT of VOLGEND BERICHT onder aan het zojuist gelezen artikel. Kies welke je wilt lezen en klik op dit bericht bij wijze van ‘lees meer’. Agenda-items staan in je mail én kun je terug vinden via AGENDA op beide homepages.

Het is lastig om het gebruik zo droog uit te leggen, hopelijk helpt het wel een beetje, het beste is gewoon doen. Click & Go!

 

overzicht
volgend artikel