proef! lokale producten op GWL

De komende 4 weken is het mogelijk om via de website van Boeren en Buren lokale producten van boeren te bestellen en die op donderdag tussen 17:00 en 19:00 uur op te halen bij het Buurthuisje.

Sinds 2019 is het initiatief ‘Boeren en Buren’ landelijk van start gegaan: verse, meestal biologische producten van lokale boeren en kleine ondernemers kunnen via een website worden besteld en betaald en één keer per week worden opgehaald bij een ‘Buurderij’. In Westerpark hadden we zo’n Buurderij eerst bij het Woeste Westen en daarna verhuisde het distributiepunt naar Villa Buitenlust. Helaas gaat deze locatie op de schop en daarmee sloot ook Buurderij Westerpark per direct haar deuren. Heel jammer van zo’n leuk lokaal en bijzonder initiatief voor boeren én buren.

Er is wellicht een oplossing: het Buurthuisje op ons GWL-terrein zou een mooie plek zijn om Buurderij Westerpark een doorstart te geven. Het zou een perfecte ‘cradle to cradle kringloop’ kunnen creëren samen met het compost project ‘Van Afval naar Oogst’ dat ook bij het Buurthuisje is gevestigd. Na overleg is duidelijk geworden dat de Koepelvereniging de Buurderij prima vindt aansluiten bij de nieuwe doelstellingen voor het Buurthuisje en is ook Ellen Metgod, de beheerder van deze Buurderij, enthousiast over dit plan. Nu hebben we nog GWL-bewoners nodig die dit initiatief willen steunen.

Een maand op proef. Om te onderzoeken of het Buurthuisje een goede plek is voor boeren, buren én de Buurderij, hebben we afgesproken een maand lang ons Buurthuisje open te stellen voor dit initiatief. De komende 4 weken is het mogelijk om via de website van Boeren en Buren boodschappen te bestellen en die op donderdag tussen 17:00 en 19:00 uur op te halen bij het Buurthuisje.

Aanmelden bij Buurderij GWL kan hier.
Als je al lid was van Buurderij Villa Buitenlust, kun je direct inloggen op de site.

De proefdagen voor uitlevering van Buurderij GWL zijn:
donderdag 9 februari, 16 februari, 23 februari en 2 maart.

Kennis maken met korting
Graag nodigen we de bewoners van het GWL-terrein uit om kennis te maken met de Buurderij gedurende deze proefperiode. Nieuwe buren die voor het eerst bestellen krijgen met de code VILLABUIT € 5,- korting.
Bestaande buren die 3x bestellen in februari, maken kans op een kadobon van € 40.

Opinie-peiling: in een korte online ‘opiniepeiling’ willen we het animo voor dit initiatief op ons terrein onderzoeken. Fijn als je deze hier wilt invullen.

 

overzicht
volgend artikel