herinrichting buurthuisje

keurmeesters Simone, Norti en Stephanie

De herinrichting van het buurthuisje vordert gestaag. We zijn inmiddels aangeland bij de leukste fase, de keuze van het meubilair, de gordijnen, de stoeltjes, het vloerkleed en dat soort dingen.

Keurmeesters Simone, Norti en Stephanie hebben zich gebogen over een Perzisch tapijt ergens in de Jordaan. Past die wel bij de gordijnen die er straks hangen? Blijkbaar wel, want hij ligt inmiddels op zijn plek.

De onvolprezen stoffenmarkt op maandagochtend leverde mooie zitkussens en gordijnen op. Natuurlijk meteen gevoerde gordijnen omdat we de energierekening niet te hard willen laten oplopen. Nog vier weken wachten en dan hangen ze. Eén wand krijgt een bijzonder behang: een bewerkte foto van een oorspronkelijke waterkelder met daarin de tien meest voorkomende vogels hier uit de buurt. Buurtbewoonster en kunstenares Norti Kowalski tekende ervoor. We laten een tipje van de sluier zien, door een deeltje van het geheel te tonen.

keukenspullen gezocht

Eén van de laatste stappen in de make-over van het buurbeheerhuisje is het vinden van geschikte keukenspullen. We koken straks op inductie dus dat betekent dat we speciale potten en pannen nodig hebben. Bij voorkeur van één merk, anders wordt het weer zo’n allegaartje. We zoeken inventaris voor 20 personen. Met die hoeveelheid kun je straks beneden nog net prettig bij elkaar zitten en eten zonder dat je op elkaars schoot zit. Voor de keuken betekent dat van veel spullen alles twintig: 20 grote borden, 20 soepkommen, 20 glazen, 20 vorken etc. etc.
Daarnaast zijn we natuurlijk ook op zoek naar goed keukengereedschap van knoflookpersen, keukenwekkers en snijplanken tot taartscheppen en blenders. Heb je zelf nog goede keukenspullen over of weet je iemand die er vanaf wil, een handig adresje, laat het Hassan of Jan-Willem weten.
De officiële opening van de ‘make-over’ doen we op zondag 8 januari tijdens de GWL-Nieuwjaarsreceptie. Deze keer dus niet in Cradam maar in het buurtbeheerhuisje.

overzicht
volgend artikel