gloednieuw Buurthuisje ingewijd

voorzitter Arie Ouwerkerk opent het GWL-jaar

Voor het eerst was de GWL-nieuwjaarsreceptie in het Buurthuisje. Samen proosten op het nieuwe jaar, op de vernieuwde website en nieuwsbrief en op de nieuwe huiskamer van de buurt. En uiteraard werd de GWL-wisselbokaal uitgereikt.

Buurthuisje
Het was een gezellige drukte in ‘ons eigen’ Buurthuisje midden op het terrein. Op deze tweede zondagmiddag van 2023 is menig buurtbewoner verleid om een kijkje te komen nemen in het geheel verbouwde, monumentale toegangshuisje naar de waterkelders van weleer. Zeker 80 buurtbewoners luisterden op de trap en op de bovenetage naar de enthousiaste nieuwjaarstoespraak van waarnemend voorzitter Arie Ouwerkerk van de Koepelvereniging.

presentatie van de kersverse nieuwsbrief en website

nieuwe GWL-website en -nieuwsbrief
Met de start van het nieuwe jaar is ook de vernieuwde GWL-website online gegaan. Mede namens en met dank aan de leden van de projectgroep: Anastacia, Liv, Katja, Jan-Willem en Diego, presenteerde Elsbeth de website op groot scherm. De nieuwsbrief is aan de website gekoppeld en heeft dezelfde frisse vormgeving. De nieuwsbrief bestaat nu uit korte berichten, aankondigingen en de agenda voor de komende periode. Voor verder lezen ‘lees meer’ word je automatisch doorgeschakeld naar de website. De presentatie was ook een uitnodiging om lekker rond te kijken op de site en te ervaren wat er in 25 jaar Gwl-terrein allemaal gedaan en gebeurd is. Naast het laatste nieuws en de agenda, kun je ook rondkijken in 25 jaar foto’s, films, publicaties, nieuwsbrieven, tips en ‘weetjes’, het is een schat aan informatie. Zowel de nieuwsbrief als het beheer van de website worden door buurtbewoners getrokken.

Maddy Wattel ontvangt de GWL-bokaal uit handen van Arie

GWL-bokaal voor Maddy Wattel
De GWL-wisselbokaal 2022 gaat dit jaar naar Maddy Wattel. Maddy is al jarenlang op allerlei manieren bezig om onze wijk een echt ecologisch karakter te geven. Ze is betrokken bij alle groeninitiatieven, van beplantingen langs de paden, het hügelbed aan de Waterloop tot aan het recente composteerproject bij het Buurthuisje. Ze leest zich in, mobiliseert mensen maar is ook altijd zelf in het groen actief. Een echte aanpakker en volhouder!

Jan-Willem Kluit over het proces van buurtbeheerhuisje naar Buurthuisje en zijn dank aan de betrokken buurtbewoners.

ploeg renovatie buurthuisje: boven v.l.n.r. Arie, Jan-Willem, Janfrans, Hassan, Niels; beneden Alexander, Simone, Norti

het Buurthuisje nu ‘huiskamer van de buurt’ met veel mogelijkheden
Mede-bestuurslid Jan-Willem Kluit doet uit de doeken hoe de verbouwing van het Buurthuisje is aangepakt. Met subsidie van het Oranjefonds en een eigen kapitaalsinjectie vanuit de Koepel is vooral de benedenverdieping compleet vernieuwd. Er ontstond een ‘ploeg renovatie buurthuisje’ van handige buurtbewoners met creatieve, bouwkundige en ruimtelijke kwaliteiten. Zo is de ruimte omgetoverd tot een echte ‘huiskamer’ waar het goed toeven is. Het huisje is aangekleed met 18 meter aan gordijnen, vloerkleden, warme verlichting én een complete keuken met inrichting. Een van de muren is verrijkt met een unieke fotowand van kunstenaar en buurtbewoonster Norti Kowalski. Verderop in deze nieuwsbrief meer informatie over het ontstaan van de wand met o.a. een originele GWL-waterkelder. Het Buurthuisje is een echt cadeau voor de buurt! De ruimtes kunnen worden gebruikt voor vergaderingen, etentjes enz.
Meer info over de mogelijkheden van de ruimtes en reserveren? Kijk hier

Na deze toelichting over de verbouwing en inrichting van het Buurthuisje nodigt Jan-Willem de nieuwjaarsgasten uit om de huiskamer van de buurt te gaan bewonderen en er het glas te heffen.

Dank aan onze man met de camera, Andreas Strubin. Nog meer foto’s kijken van de nieuwjaarsreceptie? Het is een aanrader! Bekijk ze hier

overzicht
volgend artikel