film Groenkijkers met impact

Rond de 20 belangstellenden kwamen naar het Buurthuisje voor de film Groenkijkers met nagesprek. In Groenkijkers volgen we een aantal bevlogen mensen die zich met liefde en aandacht inzetten voor natuurbehoud. Filmmaker Sanne Rovers is dochter van een van hen.

Na het aansluiten van laptop op projector, het ronddelen van thee, koffie en koekjes werden de gordijnen dicht geschoven en kon de film beginnen.

Ondanks haar irritatie als kind dat haar vader tijdens wandelingen altijd moest stoppen voor iets bijzonders terwijl zij alleen maar gras zag, blijkt Sanne nu ook een ‘Groenkijker’. Sterker nog, zij heeft ook een impact-campagne Groenkijkers opgericht met als doel om de filmkijkers ook Groenkijkers te laten worden.

De vertoning van de film in het Buurthuisje is georganiseerd door Velt Amsterdam en is direct een voorbeeld van de impact campagne Groenkijkers. Deze keer is Iris de Poel uitgenodigd voor het nagesprek. Met hart en ziel vertelt Iris over alles wat er gaande is op gebied van natuurbedreiging in en rond Amsterdam en over haar inzet voor natuurbehoud. Ze neemt ons mee in acties zoals behoud de Lutkemeerpolder (voedselparkamsterdam), Grootoudersvoorhetklimaat en Kom in actie-Red ons groen. 

De film en campagne Groenkijkers, zijn boeiend, persoonlijk, vol passie en inspirerend.
De film (met nagesprekken) draait in verschillende filmhuizen: www.groenkijkers.nl
en wordt 18 april uitgezonden op NPO2 om 22.20 uur.

Ga kijken en laat je inspireren.

voedselparkamsterdam.nl
grootouders voor het klimaat
kom in actie, red ons groen
Velt Amsterdam

overzicht
volgend artikel