verslag fruitplukdag

taart en ijsjes bij 25 jaar fruitbomengroep

Onze hoogstamfruitbomen werden op 25 maart 1998 geplant. Ze worden sindsdien onderhouden door GWL bewoners. De fruitbomengroep bestaat daarmee (bijna) 25 jaar. In 2009 is de traditie ontstaan om in september het fruit te plukken, daar taarten en andere lekkernijen van te maken, en die uit te delen aan de buurtbewoners. Op 17 september gebeurde dit voor de 13e keer. Vanwege het 25 jarig jubileum was het uitdelen extra feestelijk.

Vanaf half 10 kwamen zo’n 20 plukkers bijeen. Na een rondje thee en koffie, met stroopwafel, en een korte plukinstructie, gingen ze aan de slag. Met ladders, plukstokken en kratten liepen ze van boom tot boom. Veel fruit was tijdens de warme zomerweken al gevallen. Toch bleef er nog genoeg te plukken over. Opvallend waren vooral de mooie, grote stoofpeertjes. Op de foto staan de tevreden plukkers, in regenjas, bij hun oogst.

Kijk en lees hier verder over de bakvrijwilligers en hun creaties, de meer dan 100 buurtbewoners die op het lekkers afkwamen, de extra feestelijke verrassing en…

overzicht