peren- en appeltaartdag op 14 september

Vorig jaar was er geen oogst van de fruitbomen, toen zijn er appels gedoneerd vanuit Boeren en Buren. Dit jaar zit er wel een appel- en perenoogst in de bomen. We kunnen dus weer bakken, proeven & snoepen.

De oogst van dit jaar is echter wel klein omdat het grootste gedeelte van de oogst is opgegeten door de halsbandparkieten. Deze kleine schreeuwers beginnen boven aan in de bomen met appels eten, zodat wat er nog hangt allemaal onder in de boom te vinden is. Peren vinden ze wat minder lekker, dus van de kleine oogst die we kunnen plukken is er relatief veel peer.
Het fruit is door de warme periodes die we gehad hebben wat eerder rijp dan normaal. Om te voorkomen dat het de laatste weken nog als voer voor de halsbandparkieten gaat dienen is dit al geplukt door de leden van de fruitbomengroep. Zo nodig plukken we nog wat extra fruit bij de ‘Tuinen van West’.

Zaterdag 14 september – We gaan dit doen op zaterdag 14 september. Tussen 10:00 en 11:00 ben je welkom in het Buurthuisje om appels, peren en andere ingrediënten voor het bakken op te halen. Om 17:00 staan dan de tafels bij het Buurthuisje weer klaar voor alle bewoners zodat we gezellig kunnen genieten van de zelfgebakken taarten. En weer kunnen bijkletsen over wat er op het GWL-terrein gebeurt. Over halsbandparkieten bijvoorbeeld.

peren bij blok 11/13

overzicht
volgend artikel