nieuws uit het koepelbestuur

In de (heerlijke!) zomermaanden is er door het GWL-koepelbestuur aan verschillende projecten hard getrokken, onder meer aan het verder vergroenen en aan een gezamenlijk visie-document met de gemeente voor de toekomst van het terrein.

Het plan om 20 boomspiegels op het terrein te vergroten en in sommige gevallen tot perken om te toveren is ingediend bij Westbegroot, en trompetgeschal en paukengeroffel: we zijn door naar de volgende ronde dankzij 94 stemmen voor en 1 tegen!
De eerste bijeenkomst met de gemeente met als doel te komen tot een gemeenschappelijke visie op het GWL-terrein inzake inrichting, beheer en onderhoud vond plaats in juni, en wordt op 3 september voorgezet met een gemeenschappelijke schouw.
Op het Lebo-overleg van 16 juli j.l. is de problematiek over het snoeien van de heggen en hagen aan de orde gekomen, en de inventarisatie van de uiteenlopende standpunten wordt meegenomen bij het opstellen van dit visie-document. Dankzij de zogeheten Participatieverordening krijgen we meer ruimte voor eigen beheer. Het aangekondigde Lebo-overleg van 26 september gaat niet door; in plaats daarvan zal in de herfst een bijeenkomst worden georganiseerd over de vorderingen in de discussie met de gemeente. In de volgende nieuwsbrief meer over actuele onderwerpen waar het bestuur mee bezig is. Wordt vervolgd.

overzicht
volgend artikel