Menu

Schilderwerk buiten

Drywood Coatings is producent van technisch en kwalitatief hoogwaardige verfsystemen voor met name hout, maar ook voor beton, staal en kunststof, met in het middelpunt de watergedragen Drywood producten.

Aan het gebruik van watergedragen verf zitten milieu voordelen, maar ook nadelen.
Zo droogt de verf na aanbrengen snel op, maar hardt hij maar langzaam uit. Dat is te merken aan het nog lang plakken van de geverfde oppervlakte, nadat de verf is aangebracht.
Als eenmaal met watergedragen Drywood producten is geverfd gaat het oververven met niet-watergedragen producten zeer moeizaam. Let dus goed op bij het verstrekken van opdrachten en maak niet zomaar een afspraak met een schilder om over te schilderen.

Heb je advies nodig: neem contact op met Drywood zelf. Drywood doet ook onderhoudsinspectie. Dat wil zeggen dat een expert van Drywood vooraf adviezen geeft en nadat de schilder klaar is een inspectie doet, waarbij gelet wordt op:

  • welke voorbehandeling van het hout is er gedaan,
  • is niet over gebarstte lagen heen geschilderd,
  • wat is er gebeurd met oude en/of gebarsten kit, is nieuwe kit netjes aangebracht,
  • is netjes gewerkt (zijn geen delen overgeslagen, is met mooie streken geschilderd, zijn er geen ‘zakkers’ (druipende opgedroogde verfdruppels), is niet geschilderd op isolatiemateriaal (omdat de schuimrubberen strips dan hard worden).

Tip: Ook als je geen inspectie door Drywood laat doen, zorg dan altijd voor één of meerdere inspecties tijdens en na het verven. Laat dit ook in het contract met de schilders opnemen.

Contact informatie Drywood Coatings B.V.
Adres: Hendrik ter Kuilestraat 181, 7547 SK ENSCHEDE
Postadres: Postbus 3954, 7500 DZ ENSCHEDE
Telefoon: 053-4334422
Internet: http://www.drywood.nl/

Kleurcodes
Kleurcodes van het schilderwerk van Blok 15:
Blauw: RAL 5004 (schaduwzijde)
Grijs: RAL 7018 (zonzijde)

Kleurcodes van het houtschilderwerk van Blok 2C:
De laatste schilderbeurt van Blok 2C dateert van augustus-oktober 2013 en gebeurde met Sigma Torno verf. Kleurenschema Blok2C GWL Amsterdam
Ramen (licht, wit): RAL 9001, (dubbel recept)
Deuren balkon en trappenhuis, hemelwaterafvoer trappenhuis (blauw): RAL 5004
Kozijnen balkon, hemelwaterafvoer balkon (grijs): RAL 7000
HWA voorzijde (baksteen rood): RAL 8004