Menu

Inbraak bestendige boxdeuren

Persbericht (dus geen directe GWL-ervaring met dit product)

Geen inbraken meer na plaatsing VandaalProofKozijnIn de wijk Schiemond (Rotterdam) is nu een einde gekomen aan de reeks inbraken die elk jaar in de buurt  gepleegd werden. In 2008 lag het gemiddelde nog op drie inbraken per week. De bewoners waren bang om hun bergingen te gebruiken, sommige bergingen waren dichtgeschroefd of zelfs afgedekt met stalen platen. Na plaatsing van de VandaalProofkozijnen is het aantal inbraken geslonken tot nul en voelen de bewoners van de ‘aandachtswijk’ in Rotterdam zich een stuk veiliger.

 

De VandaalProofKozijnen zijn ontstaan uit een samenwerking van Woonbron Delfshaven met WZsolutions. De woningcorporatie wilde de polynorm kozijnen laten vervangen door nieuwe met het PolitieKeurmerk. Ontwikkelaar Wilco Zegers:
Al jarenlang hebben we hetzelfde probleem.
Een bestaand kozijn  is moeilijk te vervangen. De ankers in de muren zijn stevig, terwijl de kozijnen en de muren zwakker worden. Het nieuwe VandaalProofKozijn maakt gebruik van de stevige verankering van het kozijn en plaatst het nieuwe kozijn over het bestaande.

Door de nieuwe kozijnen heeft het project het PolitieKeurmerk gekregen.
Ons kozijn heeft een 5 keer dikkere staalplaat dan elk ander type staalkozijn. Daarnaast is het extra stevig omdat de nieuwe constructie boven op de oude ervoor zorgt dat er geen speling is.
Uit de test voor het keurmerk is naar voren gekomen dat het kozijn ook na vijf minuten nog standhoudt.

De overlast bij plaatsing van de kozijnen is daarnaast gering. Er wordt niets gesloopt en de bergingen hoeven niet leeggehaald te worden. De woningcorporatie is tevreden met de oplossing en gaat in 2011 verder met het project.


Meer over WZSolutions:
In 2008 heeft Wilco Zegers het overzetkozijn bedacht. Na jarenlange ervaring in de bouw wilde hij een product ontwikkelen dat betaalbaar was, praktisch en inbreekveilig. Dankzij de lage kosten van de montage kan hij nu een vandaalproofkozijn leveren voor dezelfde prijs  of goedkoper als een normaal kozijn. WZsolutions werkt onder andere samen met Destil en PontMeyer.

Het product is tevens te verkrijgen voor andere sectoren.

Met vriendelijke groet,

Wilco Zegers
Adviseur Anti- Vandalisme

W.Zegers@overzetkozijn.nl

Nistelrode
Schaarstraat 8
5388 KN
Tel: 0412-480745
ING: 748604871
www.WZsolutions.nl
info@overzetkozijn.nl