Menu

en het feest ging helemaal los

“Zo, en nu wil ik wel een glaasje wijn”, zucht één van de leden van de snijploeg tegen vieren. Eindeloze hoeveelheden tomaten sneed de ploeg, en daarna nog meer tomaten. En dan appels, appels en nog eens appels. En toen moesten de dozen vol watermeloenen nog komen. In de schaduw aan lange tafels neemt de ploeg meteen het buurtnieuws door.

En intussen maar snijden en snijden ….

Hoe sluit je een biertap aan? Wie heeft er verstand van réchauds, waar is de vierde poot van de barbecue, hoe verstevigen we het afdak van de muziek-opstelling, wie haalt er nog 30 paprika’s of 56 bosuitjes (hoorde ik nou 56 3/4 bosuitjes?) Heeft iemand ervaring in het schoonmaken van granaatappels? Kunnen de 30 nog warme turkse broden langs gebracht worden? Oh, de drank moet nog aangevuld en dat moest nogmaals en nogmaals. Hoeveel stukjes wegen samen 80 gram kipfilet? Oh jee, de druiven liggen hier nog ongebruikt, die waren voor de spiesjes… We redden het niet met de houtskooltjes, het vuur dooft bijna uit. Als Flamenco groep Barrio Del Mondo zojuist heeft gespeeld is de microfoon vrij en wordt er een oproep gedaan wie van de aanwezigen nog houtstkooltjes in huis heeft. De oproep leidt tot een succes. Met hulp van de houtskooltjes van de bewoners kan het vuur goed aanblijven. De lekkende Merquez-worstjes stuwen het vuur hoog op. Een brandblusser en -deken worden voor de veiligheid paraat gezet. Zo zijn tijdens de voorbereidingen en opbouw van het feest duizend en één vragen opgelost.

Halverwege de avond komen er twee ambtenaren van Stadsdeel West langs, om te kijken hoe de door hun toegekende buurtsubsidie gebruikt is. En?
Ze zijn diep onder de indruk en zeer tevreden hoe de gelden besteed zijn.

Het was een geweldige avond, met heerlijk eten en drinken, gezelligheid, afwisselende muziek, ontmoetingen, voetjes van de vloer en projecties op de watertoren met archief foto’s van 25 jaar gwl-terrein.

Het succes is ook af te lezen aan de foto’s van Andreas. Iedereen straalt.
Het moeilijkste vandaag? Hoe een selectie uit de fotoserie te maken voor deze nieuwsbrief!
Ga vooral hier lekker kijken naar de hele serie.

Dit feest is mede zo’n succes geworden door inzet en betrokkenheid van bestuurders en bewoners.

Deze zondagochtend, the day-after, wordt om 11.00 uur de kroon op het feest gezet door de opruimploeg. Deze zondagavond rond 21.30 uur als het donker is, projecteert Tanja Henn, opnieuw de bijzondere serie 25 jaar Gwl-terrein op de watertoren vanuit Cradam.
De hele serie komt ook via de volgende nieuwsbrief beschikbaar.