Menu

!!! meld je aan !!! voor het feestelijk wijkdiner op 3 september

locatie: onder de Watertoren
17.00 uur: Bar open
18.00 uur: Bart Schreuder met flamingogroep Barrio del Mundo
18.30 uur: Jubileumdiner (zelf bord en bestek meenemen)
20.30 – 23.00 uur: Muziekoptredens van o.a. het koor Nextdoor, R&B-zangeres Djeneba en dj Maggie

ZOMERS ETEN
Na 2 jaar sappelen vanwege corona, eindelijk weer een ouderwets buurtfeest met wijkdiner voor alle GWL-bewoners. Met muziekoptredens en dansen na. Op zaterdag 3 september worden alle beschikbare banken en biertafels gevorderd om ’s avonds 150-200 bewoners te kunnen vertroetelen met een heerlijk driegangendiner. Op het Watertorenplein, onder onze mooie watertoren. Een select groepje GWL-koks – dit jaar drie keukenprinsessen – heeft een heerlijk menu bedacht. En enthousiaste vrijwilligers komen ’s middags weer helpen snijden, schillen en wassen. Want zo doen we dat op het GWL. We maken het eten zelf klaar en eten het tot de laatste snik op. KLIK HIER om je op te geven voor eten en hand- en spandiensten. Vergeet het niet, alleen als je je hebt opgegeven, staat er een maaltijd voor je klaar.

HET PROGRAMMA 
De bar is vanaf vijf uur open en het wijkdiner begint om ongeveer half zeven.
Tijdens en na het diner zijn er verschillende optredens. Vanaf zes uur speelt good-old Bart Schreuder met zijn nieuwe flamencogroep Barrio del Mundo (meer info) al een vrolijk begin als je in de rij staat om je eten opgeschept te krijgen. Direct na het dessert om half negen volgt zangkoor Nextdoor. Een formatie van bijna twintig man en vrouw met een eigen dirigent en pianist. Zij zingen bekende popsongs. Meezingen mag. De jonge GWL-bewoonster en R&B-zangeres Jeneba treedt rond half tien op met haar begeleidingsgroep. Jeneba is 18 jaar en heeft kort voor de zomer haar zangopleiding aan het ROC afgerond. En tenslotte DJ Maggie (Maggie Alvarez) om de voetjes definitief van de grond te krijgen. Maggie is ook al een buurtbewoonster. Zij draait tot elf uur muziek uit de jaren 80 en 90. Zij is één van de radio dj’s van Boot Boy Radio (meer info) en draait vinyl platen.

FEESTELIJKE REDUCTIE
Omdat het GWL-terrein 25 jaar bestaat dragen de Koepelvereniging en het stadsdeel dit jaar bij in de kosten van het diner. Volwassenen kunnen dit keer al voor €,5- mee-eten, kinderen voor €2,50. Je moet je wel vooraf opgeven want we willen niet met kliekjes blijven zitten. Opgeven kan tot uiterlijk 28 augustus, dat is een week voor het feest. Daarna is het schlüss want dan moet de kookploeg haar inkopen doen. De drank is voor eigen rekening.

DE PLEINREGELS
Kom je eten vergeet dan niet je eigen bord en bestek mee te nemen. Scheelt weer afwas voor de afwasploeg en het is duurzamer. Eigen drank mag je thuislaten, wij zorgen voor de drank: bier, wijn en fris. Het feest moet natuurlijk wel bekostigd worden en dat lukt niet als iedereen zijn eigen flessen meeneemt. De prijzen zijn redelijk: een glas wijn of bier €2,- en fris €1,-. Betalen doe je door bij de bar bonnetjes te kopen. Pinnen is voor ons het makkelijkst – wij zorgen voor een pinapparaat – maar cash kan ook, tenminste zolang we wisselgeld hebben. Naar de WC gaan doe je thuis en vuil gooi je in de aanwezige vuilniszakken.

HAND- en SPANDIENSTEN 
Voor het feest zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen bij het opbouwen van het plein, bij het groente snijden of die een half uur bardienst willen draaien.

AANMELDEN voor diner en hand- en spandiensten, doe je hier