Menu

het was weer echt feest op het GWL

De voetballers trapten al eerder af om alle teams, inclusief de shoot-outs genoeg tijd te geven voor een spannende afloop en een tijdige bekendmaking en huldiging op het feest bij de zwarte fontein. Op het veld werd rondgegaan met flesjes water én anti-zonnebrand-crême voor spelers & ‘scheids’. De teams ‘bankzitters’ ‘amSterDammerZ’ en ‘internationals’ kwamen tegen elkaar uit. Er werd attractief gespeeld en er waren absoluut technische hoogstandjes èn jammerlijke missers. En natuurlijk waren er ook wat discussies, maar zoals in de regels vastgelegd: …Scheidsrechters kunnen zich vergissen en fouten maken. Het zijn net voetballers die aan een vriendschappelijk buurttoernooi meedoen! De beslissing van de scheidsrechter is definitief. Niemand kan bij de scheidsrechter verhaal halen. Spelers niet, coaches niet en toeschouwers al helemaal niet… Dat (b)leek een heldere regel… De ‘amSterDammerZ’ werden de sterksten bij de junioren.
Bij de senioren speelden Gwl-ploeg ‘FCWatertoren’ tegen de ouders van Basisschool De Catamaran ‘Team Bart’. Na de shoot-outs had FC Watertoren gewonnen.
Beste voetballers van het toernooi en bekroond met een beker werden: Merith Schautt voor de junioren en Guido Muller voor de senioren. Guido gaf zijn beker direct door aan Kees Boot (want volgens Guido: ‘zeer verdiend en hij heeft ‘m nog nooit gekregen’).

EN? Nog aan Jan-Willem Kluit gevraagd om een reactie op deze 19e editie Gwl-voetbaltoernooi:
… Met 5 teams in twee poules was dit het kleinste Gwl-voetbaltoernooi ooit.
De traditie moet duidelijk weer opgebouwd worden. Twee jaar afwezigheid door corona is zeker een factor die meespeelde. En er zijn domweg minder kinderen op het terrein. 
Tegelijkertijd maakt het voor de sfeer niet uit of er nu 5 of 20 teams mee doen.
De sfeer was namelijk hartstikke goed en gezellig. In het veld en langs de kant.
Een aantal ouders wil volgend jaar het toernooi organiseren en eerder beginnen met werven.
Wat willen we nog meer?!…

Het schminken was zeer populair (ook voor de voetballers, die o.a. vroegen om brillen, snorren en baarden). Zo’n 50 kinderen stonden in de rij en kregen het gewenste nieuwe image op gezicht, arm of elders.
Pannenkoeken, naar schatting 150 zijn er vers gebakken, door een ploeg van 5 thuisbakkers en tijdens de nazit bleken ze allang op te zijn.
Koffie, tttt’tjes, appeltaart en Marokkaanse koekjes, alles was heerlijk en droeg ruimschoots bij aan het feestvieren, gezelligheid en de ontmoetingen.
Applaus voor en veel dank aan Marjo Kroese die na 5,5 jaar voorzitterschap van de Koepelvereniging afscheid neemt. In de nieuwsbrief na de zomer volgt nog een interview met Marjo, over haar voorzitterschap. Tijdens de ALV van november volgt een officieel afscheid-moment.
Ook Juul gaat afscheid nemen na de zomer, dus het bestuur is hard op zoek naar nieuwe bestuursleden. Mogelijk benieuwd of geïnteresseerd? Laat het weten.

En hoe was het met de glurende buren? Buurber doet verslag:
Geïnteresseerde en nieuwsgierige buren liepen samen het rondje “blok 4, 2c, 7 en 14”. We bekeken een aantal woningen in de seniorenflat, verbaasden ons over de buitenstraat op de vierde etage van blok 2c, kregen inzicht in de bouw van een ZigZag-woning en liepen in een gebouw over de binnenstraat en watertandden we bij het grote gezamenlijke zonnige terras van de woongroep.

Wat opviel: de zichtlijnen van het terrein werken écht. Vanuit de woningen heb je mooie vergezichten over Amsterdam en/of doorkijkjes over het terrein. Er is veel groen, vooral nu de rode gevels begroeid en de bomen, bloemen en planten vol in hun blad zijn. De zichtlijnen werken ook ín de woningen. Iedere woning die we bezochten was anders. Met al dan niet doorgebroken muren, de keuken die verplaatst is en zelfs een woning waar de indeling nog (bijna) oorspronkelijk was. Als een woning diverse etages heeft, dan is dit zo gebouwd dat het veel ruimte geeft. Iedere woning heeft een eigen balkon, een buiten of -zoals de woningen op de eerste etage van de seniorenflat- een binnenterras.
Het smaakt naar meer: we zagen interieurs met veel boeken, kunst en creativiteit. Dit gluren bij de buren gaf ons een glimp in het leven van sommige buurtbewoners en smaakt naar meer. 


Alle foto’s van dit feest kun je hier bekijken
En dit feest smaakt ook naar meer: 3 september Jubileum-diner en muziek.
Zie elders in deze nieuwsbrief voor meer info hierover. En noteer die zaterdag 3 september alvast.