Menu

horecavergunning Watertorenplein 4A

‘Effe schrikken’ Dat deden de volgers op het GWL-terrein van het Gemeenteblad van Amsterdam (officiële bekendmakingen, met name vergunningen) op 4 april. Daarin was te lezen dat er een vergunning was aangevraagd voor het “wijzigen, verstoren en slopen van een Rijksmonument en het wijzigen van de bestemming kantoor naar horeca” op adres Watertorenplein 4 A. Watertorenplein 4A is direct naast Café-restaurant Amsterdam (Watertorenplein 6), links ervan als je voor de ingang staat. Wat is dit? Komt er naast Cradam nog een horecagelegenheid in het Machinepompgebouw?

Gelukkig is dit niet het geval en is er sprake van een misverstand. Het betreft een aantal inpandige aanpassingen op Watertorenplein 4a waaronder het plaatsen van een bar voor het personeel van de huurder van deze ruimte, Advidi/Bang (het bedrijf dat ook de ruimte rechts van Café-restaurant Amsterdam huurt, Watertorenplein 8). De gemeente had de aanvraag verkeerd gelezen en dacht dat het ging over een publiek toegankelijke bar. De aanvrager van de vergunning (de eigenaar van het pand) heeft in een mail aan het bestuur van de Koepelvereniging aangegeven dit recht te gaan zetten.