Menu

klussendag met jong en oud én ovenwarme cake

In totaal zo’n 30 deelnemers, uit alle delen van de wijk maakten 12 maart tot een zeer geslaagde klussendag. Frida, de jongste deed een schoonheidslaapje, de zusje Jet en Hanna kwamen van de kermis af en hadden veel zin om een handje te helpen.

Veel dingen zijn aangepakt: o.l.v. Michel zijn de laatste stangen van de hekken weggehaald (bij elkaar nog 150 meter) waarbij soms lastige verbindingen met privé hekken waren ontstaan en deze met zagen en het volle gewicht van 2 mannen los moesten komen (1,2,3 opspringen, voeten van de grond… en met succes!).
De goten langs de Waterloop zijn gereinigd, net als bankjes, verkeersborden, en de houten brugleuning, (deze is ook in de olie gezet), de fontein, en de trap achter blok 1.
Er is ook zwerfvuil geprikt, en een groepje is druk geweest met het kleiner maken van snoeiafval, ten behoeve van een Hügel, dit is een verhoogde bedding ten behoeve van duurzame bodemverbetering en waterbeheer (lees hier meer info).
Op de hoek bij blok 12 is een meidoorn verlaagd en minder breed gemaakt, omdat deze een gevaarlijke verkeers-situatie veroorzaakte.
Tussendoor was er pauze in het zonnetje met lekkers en gezelligheid.

Na afloop werd in het buurtbeheerhuisje nog iets gedronken.
En tot ieders grote verrassing en vreugde kwam buurmeisje Eva met heerlijke (nog warme!) zelf gebakken cake.
Deze dag is mede mogelijk gemaakt door de organisatie en coördinatie van Corine en de boodschappen en bevoorrading van Jacqueline. Wow!