Menu

voor hondjes verboden

In het Lebo is er een opmerking gemaakt over honden op de kinderspeelplaats bij het paard. De daarop bedachte actie was, dat er een bord zou komen met de mededeling dat het een kinderspeelplaats betreft.
Grote verbazing dus, dat er nu een groot hondenverbodsbord op de toegangsdeur naar het veldje zit. Dat is toch wat anders dan het soort bord dat in het Lebo aan de orde kwam, heel onvriendelijk en niet bij ons terrein passend.
De snorfietsers en andere snelle en herrie-makende tweewielers worden vriendelijker bejegend via het gele bordje dat als proef onder het voetgangersgebied-bord geprobeerd wordt.
Regelmatig liep ik (vanwege de winterstop in de tuintjes nu even niet) over dat veldje, met hond die ik dan even aan de waterpomp vastzette gedurende mijn tuinactiviteiten.
Geen hond gezien, geen poep gezien, wel vaak een jongetje dat daar met zijn kitten aan het spelen was. Het had iets gezelligs, die combinatie bij het paard.
Uiteraard moet je als hondenbezitter rekening houden met spelende kinderen, en in mijn ogen is er in het gesprek veel mogelijk. Het gesprek, dat volgens sociologen en gedragsdeskundigen, sterk verminderd in onze samenleving. Er wordt nauwelijks meer gesproken en aangesproken op straat vanwege de verregaande individualisering en angst voor agressieve reacties. Hondenbezitters en -uitlaters hebben wel veel gesprek met elkaar op straat.
Zo’n verbodsbord past daar niet bij. Laten we er nog eens over praten.