Menu

BuurBer: ging naar de bijenworkshop

Sinds 2014 staan in de gashouder in het Westerpark 5 bijenkasten. Deze worden onderhouden door 2 imkers en tien tot twaalf buurtbewoners die samen de zwermwacht vormen. Vooral in de periode mei-juli lopen zij extra rondjes in de omgeving van de gashouder en geven via de app aan de imker door als zij een bijenzwerm spotten zodat deze geschept kan worden. (red: we deden hier jaarlijks melding van in de nieuwsbrief, evenals van het seizen in de gashouder).
Eind november kregen de leden van de zwermwacht van de Gashouderbijen in het buurtbeheerhuisje een informatieve, leuke en leerzame middag aangeboden. Peter Kassies, (imker in de dop), had als aftrap een interactieve kwis gemaakt. Met de vingers op de knop probeerde iedereen om zo snel mogelijk het (goede!) antwoord te geven.
Michel Floris gaf aan de hand van foto’s en video’s uitgebreide informatie over het wel en wee van de bijen.
Bijzonder was dat er raten uit een kast waren. Er werd geproefd van de honing die nog in de raten van enkele lege kasten zat. Heerlijk!
Iedereen kreeg als aandenken een kaars die gemaakt is van de oude bijenraten.
En dan was er nog speciale aandacht voor imker Ina en haar bijenman Nicole, zij hebben vanaf 2014 voor de bijen gezorgd en in april 2021 hun stokje overgedragen aan Michel en Peter.
Ben je geïnteresseerd in ‘onze’ gashouderbijen, kijk op de site westerparkbijen.nl
Hier vind je info over de geschiedenis van de bijen, actuele ontwikkelingen, weetjes, foto’s en video’s.