Menu

oud-voorzitter Koepelvereniging overleden

Op 23 augustus is, Joze van Stigt, de eerste voorzitter van de GWL-koepelvereniging overleden. Veel te vroeg, ze is maar 63 geworden.
Joze was een van de pioniers van het GWL-terrein. Betrokken en actief vanaf het moment dat de plannen op de tekentafel lagen. In 1996 werd de koepelvereniging opgericht en werd ze er voorzitter.
Maar Joze was op meerdere fronten actief: buurtgroepen, stadsdeelraad en ook in het bestuur van blok 12, het blok waar ze woonde.
Joze was gedreven en vasthoudend en (dus) ook niet altijd de gemakkelijkste. Haar kennis van het GWL-terrein (in al z’n facetten) was ongelofelijk groot. Dat gebruikte ze in de overleggen en onderhandelingen binnen de koepelvereniging, met corporaties, met bestuurders en ambtenaren van de gemeente, architecten, bouwkundigen, aannemers en andere organisaties die actief waren op het terrein.
In 2013 is ze verhuisd naar Slotermeer en is ze uit beeld verdwenen. Niet helemaal, zo nu en dan kwamen we haar tegen in de buurt of in het Westerpark.
Wij wensen haar man Jan Pieter, haar zonen, Tjibbe en Nuri en de rest van de familie en vrienden, alle sterkte toe bij het dragen en verwerken van het verlies van Joze.
Bestuur Koepelvereniging
foto links: Joze van Stigt, uit privé collectie, geplaatst bij het artikel in Het Parool.
Foto rechts: tijdens het aansnijden van de taart voor 15 jaar GWL-terrein