Menu

zaterdag 3 juli extra-speciale schoffeldag vanaf 13.00 uur

Ieder eerste zaterdag van de maand is het schoffelen met hovenier Herman.
Deze zaterdag, 3 juli is het extra speciaal, vanwege het werkbezoek dat Portefeuillehouder Groen Carolien de Heer brengt aan het GWL-terrein van 13.30 – 15.00 uur op uitnodiging van onze groengroep ‘Groene Vingers’ en het GWL-Koepelbestuur.

Het GWL is een van de groenste wijken van Amsterdam, niet in de laatste plaats door het vele groen dat de bewoners zelf hebben gecreëerd. Dat is de vele afgelopen jaren in goede harmonie gegaan met het stadsdeel. Maar de laatste jaren ligt dat wat ingewikkelder. Pleinen en borders zijn veelal uit eigen gelden betaald.
GWL bewoners spannen zich ondanks alles nog steeds in voor een bio-diverse groene wijk.
De “groenvisie 2050, een leefbare stad voor mens en dier” van de gemeente Amsterdam beschrijft wat we op het GWL aan het doen zijn.

We willen de samenwerking met de gemeente graag vernieuwen. Daarvoor hebben we de portefeuillehouder groen van Stadsdeel West uitgenodigd voor een werkbezoek. Met als doel haar te laten zien wat er allemaal gebeurt door bewoners op het gebied van groen, hoe bewoners op vele fronten actief zijn. Haar enthousiasme steekt hopelijk ook de ambtenaren aan.

Op zaterdag 3 juli is het weer schoffeldag. Een leuk moment om bij te praten met je buren. We kunnen de portefeuillehouder laten zien hoe we het hier doen en hoe goed dat is voor de gezondheid, de bewoners cohesie en -tevredenheid. Dat gun je iedere Amsterdammer.
Sluit je aan, om 13 uur op het Watervalplein of bij het Reve monument, of pak de schoffel op in je eigen (moes)tuin.
Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Bekijk hier Groenvisie 2020-2050 Amsterdam